Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. DolceVita3

DolceVita3 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    14
    Во халк сум јас. Ќе се јавам, најдобро така.

2. Srnicka m

Srnicka m Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    99
    Javi se i kazhi,bas me interesira

3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.370
    Закажано е моето хсг кај Толовски за среда :) како поминавте вие што правевте кај Толовски :l:

4. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.404
    И јас правев кај Толовски добро поминав, докторот е супер си влегов точно на време интервенцијата траеше кратко , не осекјав некоја голема болка и го правев без анестезија.. ако те интересира нешто повеке слободно ме прашај

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.370
    Здраво бидна моето хсг канали проодни ми рече високо се фиксирани но имало перитубарни атхезии. Некој искуство со ова веќе 3 години се обидуваме.. фала однапред

6. danimani123

danimani123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    20
    Здраво, денес правев HSG во државна клиника и сакам да споделам искуство. Искрено сум презадоволна од третманот.
    Колку што можев да разберам вкупно 5 жени поминуваат во деновите одредени за HSG (Вторник и Четврток).

Во понеделникот однесов уредни документи за земени брисеви и крвна слика со седиментација и ми закажаа термин за Четврток (денес), со тоа што еден ден претходно бев да ми отворат историја.

Денес, бевме сите закажани во ист термин 07:30, околу 07:45 дојде сестра со нашите документи и сите не однесе на ренген. Имавме приоритет пред сите пациенти, за 1 саат сите поминавме. Персоналот е прељубезен. Резултати ќе добиеме следна недела. До сега не платив ништо.

Процедурата трае околу 10 минути и болката е иста како пред менструација. Ме фати малку паника, ама гледаат да ти дадат време и да те опуштат максимално, ти кажуваат што ќе се случува, да не ти дојде ништо стресно и неочекувано.

Од друга страна, сестра ми правеше HSG кај Толоски пред 2 месеци, беше малку под траума, рече дека се осеќала како на производна лента :rofl: , плати мислам околу 4200 ден.

На почеток се мислев зошто сите одат кај Толоски, дали условите се подобри, дали згрешив што избрав на државна... Но верувајте ми, од искуството денеска не гледам причина зошто би дала 4200 ден. кога на државна денес изненадно се осетив како да имам третман во приватна болница.

И за крај, сестра ми после 2 години обиди, веднаш по HSG-то остана бремена, така да не се плашете и среќно на сите!

На tina2018, Suze18992, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Isto i jas pravev vo drzavna, i pominav perfektno. Istiot proces bese i so nas, nie bevme tri za toj den i zavrsivme vo polovina cas so se oblekuvanje, soblekuvanje, anamneza.
    Bolkata mi bese minimalna, moze da se kaze i deka ja nemase, mozebi poradi pristapot na personalot.
    I jas se dvoumev pomegu Tolovski i drzavna, ama ne se kaam za izborot voopsto.
    Kanalite mi bea proodni, dva meseci ima od togash ama seuste nema nisto, ke si dademe uste eden mesec, pa odime na inseminacija zdravje.

На tina2018 и danimani123 им се допаѓа ова.
  8. Blagica Petrova

Blagica Petrova Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Zdravo jas sum so pcos i imav neredovna do maj se dodeka ne pocnav da pijamm metformin i elevit veruvaj mi mi se stabilizora od kako mi zgolemija doza na 3 gr a gi pijam 2 godini i se e vo red ne mi kasne den

9. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.370
    Примам и јас метформин од 1000 по два пати на ден супер баш ми е мило што ти е редовен циклусот :)

10. Blagica Petrova

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Zdravo sakam da prasam sto da se napijam za bolki pred da odam na hsg bidejki minatiot mesec ne izdrzav od bolki a mora da znaat sto se slucuva a ne sakat so anestesija inaku sum vo ch 2 pat ke probame za hsg

11. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.370
    Јас од членкиве имам прочитано дека се напиле нешто за болки спазмекс или бруфен негде читав и диазепам за опуштање дека пиеле. И јас имав многу болно хсг..

На Blagica Petrova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Blagica Petrova

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    A kok den pravese hsg jas prvoto go pravev na 6 e sega mi zakazaa na 10 den i zatoa mislam deka ne izdrzav

13. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.370
    Јас го правев на 7ми ден од циклус
    ^А имаш ти некој проблем па што ти бараат друго хсг или? Извини вака што те прашувам.

14. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354

Јас правев во понеделникот на 8ми ден од циклусот. Се напив диезапам од 5мг и дикло дуо(за болка). Многу минимална болка осетив, траеше буквално 20 секунди болката. После тоа како ништо да не било.
    Ти посакувам успех!

15. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.404
    Здраво девојки дали знаете колку кошта во систина ХСГ, јас имам правено кај Толовски но тие снимки ги испратив во фондот и сега треба да правам нови инаку ми треба за ИНВ

16. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    7.785
    Пред две недели кога се јавив телефонски за информации ми рекоа 6800ден.
    Е сега дали за секој доктор е иста цена или различен доктор различна цена си има тоа не знам,не прашав.

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Во понеделнилот правев,6.900 платив. Кај др. Александар Бојаџиев правев.

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Само заради документацијата за ваучер ќе правиш пак ХСГ или имаш друга потреба?

19. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.404
    Ке правам затоа што снимките се во фондот ваучерот го добив но докторот мора да ги виде ХСГ бидејки имав хидросалпингс дијагностицирано а имав претходни 3 биохемиски бремености природно , и докторов вели дека доколку има хидросалпингс не може да дојде до никаква бременост а јас имав 3 за да види дали е навистина тоа или е нешто погрешено

20. Blagica Petrova

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Neznam tocno oste sto e tocniot problem, znam deka imam Policiaticni jajnici i imav neredoven ciklus do maj posle maj sw sredi se piejki elevit i metformin. Do togas probuvame prirodno veke vo maj juni juli primav inekcii ovitrele i stimulacija posle se prevrliv vo edna druga bolnica sto kaj nas od drzavno na privatno ama ne e privatno tuku se vika na makedonski bolnica za zelba za deca sto sakat da imat i tie mi rekoa hsg arno otidov ama ne izdrzav od silni bolki i zatoa sega vo vtornik imam za 2 pat zakazano HsG.