Devojki da ve prasam, treba da ispituvam kanali a ovie denivi treba da dobijam.E sega na koj den e najdobro da se ispita, a sakam kaj Toloski da zakazam i dali predhodno trebaat nekoi ispituvanja da se napravat( krvna slika,brisevi..) Jas imam praveno vo oktomvri brisevi,pap i hormoni i se e vo red a bremenost uste nema. Da napomenam deka gi proveruvav kanalite pred 7god i bea proodni sega za vtoro bebce pak se macime
Јас правев кај Толовски на 7ми ден од циклус и ми побараа само чисти брисеви и седиментација таму толерираат до 15. Едит: Брисевите важат до 3 месеци од датата на правење
Девојки јас треба да добијам на 14 декември а закажав за утре да испитам брисеви и седиментација, јас ги имам правено пред 2 ипол месеци и двете испитувања бидејки добив ваучер ама сакам пак да си испитам сигурно си е сигурно е сега ме интересира овој пат решив во систина да го правам ХСГ па дали знаете фали офма ги даваат резултатите или се чека неколку дена
Првиот пат ги проверував на 7 ден а сега не сум сеуште закажала ми рекоа кога ке добијам да се јавам и да се договориме за кој ден да биде
Zdravo devojki utre pravm HSG se nadevam deka 2 pat ke uspejam Nautro pred da odm ke se napijam ibuprofen se nadevam ke mi pomogne . Ako nekaja znae sto e podobro i kako da namalan psihata na mislenje bidejki 1 pat imav strasni bolki i se otkazam. Drzete srejka utre
Zdravo sega samo so zavrsiv izdrzav se napiv brufen se e okej kanalite se proodni sega ke cekam zdrastvoto da mi odbore terapija so latrazole i slednio ciklus stimulacoja. Jas prviot pat na 6 den sega deneska na 10 den od ciklus. Vo svajcarija pravam jas vo kinderwunschzentrum. Toa e bolnica koja pomaga za da imate deca t.e bolnica za zelba za deca e toa ama kako sto citamm kako pravat vo mk jas tuka imav sprotivno iskustvo . Znaci prvo odvecerr mi davat vaginaleta za dezingekcija posle sabale odam me desinficirat so tecnost i so vaginalno eho me gledat i mi pustat tecnost i slikat na aparatot. I sega nemav ic bolka koga go pustia kontrastot nz dali ima razlika od 10 do 6 den ama znam samo deka ima ogromna razlika od 1 pat i deneskaq
Zdravo devojki pred nekoj den pravev sedimentacija i mi izl 6 mislam deka e dobro i pravev mikrobiloski brisevi denes go zedov rezultatot imam kandida sto mislite dali ke bide problem da mi go pravat HSG i nekoj sovet kako da se otkacam od ovaa dosadna kandida recisi sekogas ja imam
Не се секирај не прави кандидата проблем барем мене така ми кажаа на гак со среќа и со лесно ^Иначе и јас сум нонстоп со кандида.. пробај со гел за интимна нега на ацидосалус мене ми помогна многу се надевам дека и тебе ќе ти помогне
Фала ти многу секако ке пробам и со тој гел јас претходно користев еден со невен ми помагаше сега пак го земав но мислам дека овој пат има контра дејство дури повеќе се зголемува
За кандида слушнав лек со дестилирана вода измешана со сода бикарбона, обична или медицинска. Се мешаат во еден шприц и се вбризгува во вагината, всушност се испира, само што соодносот не го запамтив. Доста помагало кај досадни кандиди. Постапката се повторува 7 дена за да има ефект