Devojki zakazav za cetvrtok za hsg ke mi bide 9den od ciklus.Dali nekoj znae koja e cenata vo Sistina? Zaboraviv da prasam i dali moze da se ima odnosi pred snimanjeto nekoj den posto ke probuvame i ovoj mesec za bepce ili pak treba da se ima odnosi po snimanjeto na kanalite ako se vo red?
Jas se javuvav od ch da pravam vo mk so anestezija 12 iladi a bez 9 iladi na mene mi zabranija duri posle
И јас закажав за четвторк во систина , е сега околу односите јас кога правев претходниот пат ми кажаа дека ХСГсе прави од 6 до 10 ден со цел да нема бременост бидејки ако настане тоа би му наштетило на плодот бидејки течноста што се вбризгува е со многу јак притисок а за после тоа можеш после 3 4 дена будејки првите 2 до 3 дена јас чуствував притисок неугодност во јајниците и матката
Aha, znaci posle ispituvanjeto da se fatime za rabota a kaj kogo zakaza? Se mislev kaj Tolovski no sepak se odluciv vo Sistina samo ke treba ponedelnik ili vtornik da ispitam sedimentacija ne trebalo da bide postaro od 5 dena.Jas vcera ispitav i mi bese 15
И јас правев првиот пат кај толовски е сега се одлучив систина кај Бојаџиев за седиментација испитав пред 1 недела кажав ми рекоа може да ја носам таа да не правам нова а ми беше 6
Девојки мала помош ке ми треба вака вчера правев ХСГ во систина и сега резултатот треба да го виде Лазаревски бидејќи не сум од скопје ми рекоа да ја пратам снимката по емаил е сега не ми е јасно како да ја пратам да ја сликам и да ја пратам или некој ако знае нека каже
A dali ti dadoa list na koj pusuva mislenje vo vrska so samoto ispituvanje? Toj go dava radiologot t. e. ja cita snimkata od hsg-to.I jas vcera pravev vo sistina i mi ja dadoa slikata plus imav mislenje napisano deka kanalite se proodni i antibiotik citeral mi prepisa doktorkata.
Имам мислење и мене ми дадоа но докторот мора да ја види снимката и кај мене пишува дека се проодни и ми дадоа цитерал 2 по 1 но многу е битно докторт снимката да ја виде
Качена е. 40.ова од петокот. Со антибиотик сум. Само денес качив температура. Ќе се јавам. Ич не ми се чека за нареден циклус.
И со самото тоа што е толку нема да ти направат, до 15 мислам толелираат, подобро јави се пред да идеш за да не одиш за џабе. Подобро почекај еден циклус да се оправиш
Ми отворија историја. Оставив брисеви и седиментација. За утре ми остануваше само да одам. Ау ќе си пукнам од мака.
Здраво девојки, ме интересира дали имала некоја членка тука што имала еден прооден и еден запушен канал и да остане трудна преку запушениот?
Zdravo dali posle hsg koga vi dojde menstruacija custvuvate kako enos da se otvorile kanalite bolkata mi e sega tamu za razlika kade sto mi bese prethodno pred hsgto. Sega mislam deka bolkata mi izleva od tama
Не циклусот ми беше ист како и претходно. Два неороодни канали, останав бремена фала му на бога по првиод обид на ивф.