Освен поради можна бременост, поради што друго хсг се прави само од 6ти до 10ти ден ? Утре ќе ми биде 11ти ден од циклус , сакам да направам хсг. Бременост исклучувам.
ХСГ не се прави поради можна бременост, туку поради неможност да се дојде до бременост па се испитува проодноста на каналите. Да не се збуни со ХЦГ?
Препораките се ХСГ да се прави по завршување на менструалното крварење, а пред овулација, најчесто од 6-10 ден од циклус. И на 11-ти ден нема да биде проблем да направиш, но дали имаш веќе закажано? Ако немаш, тешко дека утре ќе можеш да правиш. Сепак треба да се закаже некој ден порано. Ќе ти треба исто и мирна седиментација и чисти брисеви. @Iris-1234 @Blagica Petrova Не сте го разбрале прашањето на членката
Се јавив денес да закажам во толовски,ми рекоа нема проблем, ама им кажав дека утре ми е 11ти ден и рекоа не може, само од 6ти до 10ти. Затоа сакав да прашам дали е само тоа причината, ако е само тоа би правела на моја одговорност, затоа што бремена не сум сигурно. Брисевите ми се чисти, резултатите од седиментација утре ќе ги земам. Фала ти многу.
Штом имаш се спремно, разговарај утре директно со гинекологот што иде за ХСГ кај нив, мислам дека ќе ти дозволи.
Pa da inaku jas pravev na 11 den ama jas ne pravev vo mk tuka notu sedimentacija mi ispitija nitu brisevite mi bea od april a pravev vo dekemvri hsg inaku 2 mi bese 1 mi bese neuspesno bidejki bese na 6 den i zatoa doktorite baraa pokasno i se napiv ibuprufen i ne osetiv nisto
Здраво, ме интересира доколку правам ХСГ со локална анестезија, (да не чувствувам ништо во долниот екстремитет) на кој начин се става анестезијата ? ( венски, бутот, во половината...) Треба по втор пат да испитувам, а искрено првиот пат во Систина ја правев БЕЗ анестезија и прилично болеше, сега сакам да ја правам кај др Таше во Битола и ми кажа дека може со анестезија али од премногу што бев расеана во тој момент пошто повторно ќе минам низ исторо после 6месеци, не го прашав каде се става таа анестезија...
Кај Толовски околу 4200 беше, пред извесен период, тоа е приватна установа за ренген и се наоѓа кај МВР позади Рамстор. Позз
Дали некој правел хсг кај д-р Гордана Петровска во Систина, ако може некој да сподели искуство со докторката и процедурата со хсг?
Јас сакав кај нејзе да правам, но ми рекоа дека докторката не прави хсг, освен за нејзини пациенти, ако претходно се договориш со неа. Јас правав кај др. Бојаџиев, за мене не беше нешто посебно болно. Дали 20 секунди трае болката. Претходно се напив апче за болка и диезапам од 2мг.
Jas pravev kaj Irena Suplinovska vo Sistina i sum zadovolna i od pristapot na doktorkata i od samata procedura.Seto toa traese 2 min. se osekase kako menstrualna bolka a predhodno ne se napiv apce.Rezultati za pola saa ti davaat a cenata bese okolu 7.000 den
Dali moze da mi kazete koi brisevi treba da se napravat pred da se napravi proodnost? I dali nekoja odkako napravila proodnost na kanali ostanala polesno prirodno bremena?!
Мене матичната не ми кажа ништо за брисеви, иначе се мислам за каде да закажам. Кој е тој д-р Толовски имате искуства? Матичната ми гопрепорача него или систина
Devojki posle kolku vreme posle hsg imavte odnosi i probuvavte za bebe ili izbegnuvavte pravejne na bebe toj mesec?