Некое искуство за ХСГ на клиника. Дали Адела прави ХСГ или други доктори? Што бараат? Матичен гинекол. закажува?
Zdravo dali nekoj brzo pravel hsg kaj Tolovski i dali moze dq bide celata procedura so anestezija..??❤
и јас прашував само во систина може, ама сестрата ми се изнасмеа као нема потреба и стварно 7000 кошта анестезијата а се издржува , напи се појак аналгетик - јас пиев бруфен 800 мг и осетив како појака менструална болка 3-4 мин и толку
Јас пред месец правев кај толовски и без анестезија и искрено многу се плашев, менструална болка се чуствува 2-3минути и толку, издржливо е, за секој случај напијај се нешто за болка еден час пред процедурата.
Ако е како во Плодност, не е анестезија, туку аналгезија. Не е успивање како со класична анестезија, само обезболување на многу кратко време.
Локална анестезија е кога се обезболува еден дел од телото, како на стоматолог пример. А ова е аналгезија, губиш чувство за болка целосно само многу кратко трае. Мене ми ја ставија преку инфузија непосредно пред снимањето, бев како зашеметена ама свесна и после тие неколку минути помина дејството.
zdravo devojki dali znaete koja e cenata na hsg vo sistina I dali se pravi posle menstuacija ili pred vi blagodaram odnapred
тогаш преку инфузија ти ставиле аналгетик интравенски или мала доза на системски анестетик како и да е ...
Zdravo devojki. Denes napraviv sedimentacija i pokaza 28.utre imam zakazano hsg vo sistina, nadevam se nema da imam problem? Pozz
Мене ми беше 8, докторката тогаш ми рече дека треба да е под 10, ХСГ правев на државна. Мислам дека е најдобро да ги прашаш таму или пак денес да се јавиш.
zdravo devojki pravev hsg mi otkrija pregrada na matkata dali imate nekoe iskustvo da znaete na privatno kade pravat I ako znaete za cenata
Пред нова година во Ремедика цената беше 36000 , може тебе да ти кажат и друга цена пошто го слушбав Петановски кога им кажуваше на сестрите да пишат некоја шифра за помалку да платам дека мал бил септумот кај мене. Јас правев после тоа на ГАК кај Тофоски задоволна сум од целиот персонал и платив 1200 ден само.
Интервенцијата е брза кај мене со симнување во сала и враќање назад во соба траеше буквано саат време. Со целосна анестезија е , кога ќе добиеш одиш да се договориш за хистероскопија ке ти треба крвна слика , чисти брисеви и ПАП не постар од една година.