Брисевите направи си ги пред циклус, важат 6 месеци. Мислам дека во Систина не бараат брисеви, туку само седиментација. Ама брисевите убаво е да ги имаш заради себе.
Јасно. Касно ми текна. Очекувам денес/утре да пробие, а матичната не ми работи за викенд. Нема да можам да го средам тоа овој циклус. Фала ви ❤️
Ne mora vo sistina da se praveni inaku mozes i pred cilus brisevite da gi napravis ne mora da cekas po ciklus
Odi si kaj Tolovski 4200den e, jas pravev pred 2nedeli. Sistina e poskapo a vo drzavna ne im raboti aparatot
Отстранување на јајцеводи, што потоа ? Се остваруува природно бременост,дека таму се среќаваат јајце клетката со сперматозоидот?? Дали може да се ,,запушен,, јајцевод ако редовно имаш менструација?
Да може иако имаш редовен циклус може да се запушени јајцеводите, природно бремена не може да се остане доколку се отстранети двата јајцевода ако само едниот може, и опоравувањето после отстранивањето е многу брзо имаш 2 или 4 мали резчиња кој не се забележуваат ти го кажувам од лично искуство јас ги отстранував пред 7 месеци
Ако јајцеводите се отстранат неможе да дојде до природно забременување затоа што самото оплодување на јајце клетката се случува токму во нив. Ако мислиш на отпушување на јајцеводите тоа е можно при самата постапка на хистеросалпингографија(ХСГ) и тоа се отпушуваат или народски кажано се “продувуваат” ако се минимално запушени. Самата постапка ако не се запушени ги плакне јајцеводите и делува терапевтски,многу жени после хсг останале бремени природно. Ако се многу запушени неможе да се отворат со хсг тогаш следен чекор е или инвитро или лапароскопија. Ова значи за двата јајцеводи,ако еден е прооден а другиот не,може да настане природно оплодување кога жената ке има овулација на тој јајник каде што е прооден јајцеводот. И да се запушени и да не се,жената си има менструација не делува запушувањето на имање или немање менструација.
Jas pravev hsg na 20ti juli malku zapuseni mi bile jajcevodite mi gi otpusia i mi rekoa naredni 3 meseci imam moznost da zabremenam. I eve vcera trebase da dobijam nema nisto osven gradi sto me bolat i povremeni bolki kaj jajnicite i kicmata napraviv test sure check denes negativen
@AnnaUnique да, првите месеци се поголеми шансите за бременост. Некогаш и од самото снимање доцни циклусот, ама почекај уште неколку дена и ако не добиеш направи пак тест. Пробај со некој друг тест, многу не се задоволни од него.
Ke pocekam uste nekoj den pa ke napravam dr test, citav i jas negativni komentari za sure check ama koga i da otidam vo apteka sve toj mi go davaat
Jas pravev pred edna nedela na 9ti den....bas koa se javiv mj rekoa do 10ti den moze da se napravi inaku ne mi baraa nisto osven sedimentacija.........kaj me si bese normalno samo sto vo tekot na denot imav bolki slicni na menstrualni nisto strasno
Од кој до кој ден се праи тоа? Мене ми е 21 ден зедоа крв и рекоа термин ќе праиме кога ќе имам менстр. Ништо друго.. и 21 ден нз зш е