Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    744
    Уште истиот месец се препорачува да се има односи кога е правено хсг, во првите 3 месеци од хсг најголеми шанси има за бременост тогаш се прочистени каналите и најбрзо сперматозоидите можат да стигнат до јајце клетката.

На Rosberi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Od sledniot den mene mi rekoa deka moze da imame odnosi.

3. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    275
    Девојки денеска бев на HSG кај Толовски и излезе запушени канали. Дали знаете која е постапката понатака? Има ли можност за одзатнување на каналите со операција или само Инвитро во ваков случај е опција?

4. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    Здраво
    Хсг
    Кај толовски или во систина
    Како сте задоволни од толовски
    Која е цената
    И како иде за закажување?
    Искуства

5. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    275
    цената кај толовски е 4200. Јас докторката ја чекав цел саат дури дојде. Постапката е нецели 10 минути. Малку е болно ама се издржува. Без никаква анестезија.Се на се сум задоволна од третманот таму, освен чекањето на докторката…

На Flower 78 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    362
    Јас сум задоволна од Толовски, цената мислам дека е пониска од Систина. Мене искрено ми беше многу страв од процедурата, но супер поминав со оглед на тоа колку се плашев. Кај мене беше некој повозрасен доктор, ме испраша за медицинската историјата, дури и мислење ми даде како и што да правиме. Самата процедура е кратка, после тоа ме повикаа во канцеларија и ми ги кажаа резултатите. За закажување се јавив на тел и закажав, со тоа што мислам дека се прави на 9ти-10ти ден од циклус. Исто така прашај дали ќе ти бараат седиментација, порано мислам бараа секаде.

На Flower 78 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    За хсг ми побараа сединментација
    А за хистероскопија ќе ми биде потребно нешто?
    Пап и микробиолошки брисеви?

8. Vera1002

Vera1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    16
    Zdravo, pravev hsg denes vo sistina i pri snimanjeto doktorot iskomentira deka imam pregrada na matkata i treba histeroskopija
    Megutoa vo izvestajov takvo nesto ne gledam deka pisuva 16687847417682770307195381360490.jpg

9. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Zdravo vo cetvrtokot pravev hsg I me interesi sto lekovi pievte I dali imavte odnosi ?

10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Здраво,после хсг мене ми дадоа да пијам 5 дена доксициклин антибиотик превентивно а односи рекоа може да имаш после два дена од хсг-то.

11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    6.424
    Здраво, едно прашње
    Каде се најверодостојни резултати од ХСГ? Толовски дава точни резултати? Искуства?

12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Јас правев кај Толовски и супер поминав. Неможеш да немаш веродостојни резултати. Тоа е процедурата вбризга контраст и снима рендген.
    Имаше пишувано дека ако се стегаш може да искочат неверодостојни резултатите т.е. да излезе дека е запушен јајцеводот а да не е стварно.

Ама мислам дека нема врска затоа што јас бев стисната многу па проодни ми беа каналите. Се гледа на снимката кај проаѓа контрастот до каде оди,се.

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.250
    Чекам наредна менструација да добијам па да закажам кај Толовски. Микробиолошки пред 2 месеци правени уредни. Морам на ново или може со тие?
    И што испитувавте кај микробиолошките? Кај мене беше испитано кламидија, гонореја, бактериска вагиноза и не се сеќавам последното.

14. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Можеш со тие не треба нови и мојте беа така нешто месец и пол стари кога правев. Само ке направиш крвна слика седиментација да не биде повисока од 10 треба.
    Брисови иначе се за уреаплазма/микоплазма,кандида,кламидија и гонореја.

На butterfly6223 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.250
    Колку чини да испиташ сатурација со упат од матичен?

16. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.230
    Здраво, закажав во Систина, планирам да побарам анестезија, ако има некоја од вас искуство може да ми пише лп.
    Сакав да прашам јас сум алергична на пеницилин и линкоцин, дали антибиотикот доксициклин има некаква врска со оваа група на лекови? Читав дека го даваат него после процедурата.

17. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Пеницилин и доксициклин не се во иста група на антибиотици. Доксициклинот е тетрациклин и не би требало да имаш проблем,ке си прашаш доктор за сигурно. Јас примав доксициклин по процедурата.

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.230
    Земаше ли анестезија? Ме интересира дали е болна процедурата, имам низок праг на толеранција на болка значи преплашена сум :(

19. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Не не без анестезија бев. Искрено не е нешто што не може да се поднесе или незнам каква болка страшна. Сите до сега сме осетиле менструална болка и знаеме каква е. Епа баш таква болка се осеќа,маалку појака,ама многу кратко трае минути се во прашање.Ке се напиеш пола саат саат пред процедурата апче против болки и полесно ке ти биде.
    Мислам дека анестезија не е потребна. Многу кратко трае,зошто да примаш анестезија за толку малку време. Додека се свестиш,се е завршено.
    Без страв,не се плаши,со лесно :inlove:

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.230
    Јас бев денеска, добро пројдов, резултати добри. Имам едно прашање. Ми даде вибрамицин, на едниот рецепт пишува 1 на ден, а на печатениот 2 по 1.Не знам стварно како да го земам, искуство ваше?