Некои искусни доктори можат да видат хидросалпингс и на ехо, меѓутоа треба Хсг да направиш за сигурно, зашто таа течност од хидросалпингс е штетна за ембрионот, го уништува или не дозволува да се инплантира воопшто. Оди на друго мислење и после одлучи дали ќе го затвориш каналот.
Jas bev so hidrosalpings na edniot kanal mi odobrija vaucer bez ineminacii no koga go dobiv vaucerot i otidov kaj doktorot toj vednas mi kaza deka mora da se otstranat i dvata kanali zatoa sto i ako imam uspesno inv moze da zavrsi so miset od tecnosta sto se vrakja, zatoa prvo gi otstranivne kanalite i imav uspesno inv, moj sovet prvo da gi ostranite potoa da pravite novo inv
Istoto mi go kazaa i vo stranstvo za moeto hsg praveno lani vo Sistina isto za edniot kanal, tecnosta ne e izleana celosno. Kje pravam uste edno hsg pa posle kje odlucime dali kje go vadime. Inace da smetal za implatacija i zadrzuvanje na plodot.
Пред да правам хсг, седиментација пред колку дена пред хсг треба да проверам и микробиолошки брисеви? Гинекологот ми кажа важеле 6 месеци, ама тука читам пред хсг неколку дена треба.
Најдобро е седиментација еден ден или два пред да правиш хсг исто така и микробиолошки само од нив два дена се чекаат резултати ќе си израчунаш кога треба да првиш одма после менструацијата направи ги така е најдобро за случајно немаш некоја бактерија па да треба да го одложиш хсг.
Здраво женички. Имам запушени канали и плус хидросалпингс на левиот јајцевод. Сакам да правиме ИВФ, но морам прво на лапараскопија. Кај кој доктор во Државна сте биле и сте задоволни? Пишете ваши искуства околу оваа проблематика...
На друга тема прочитав резултатите од микробиолошки брисеви стигнувале за 2 недели, и јас мислам така, одамна кога проверував за 2 недели ми стигнаа, а сакам и хсг, незнам колку ќе ми важат.
Јас стално кога сум правела микробиолошки брисеви имало резултат за два дена пример понеделник ги носам во среда биле готови, првпат слушам за резултати од две недели да се чека, иначе за хсг можи и 6 месеци да се стари ама најдобро е пред да се прави хсг за случајно дан има некоја бактерија па да се одложи хсг зошто проблем можи да се направи бактеријата да се однеси во матката и превентивно се дава после хсг и антибиотик ама најдобро е да нема бактерија.
Да така е најдобро така ми викаше матичниот доктор а за брисевите каде што планираш да ги правиш јави се и прашај ги за колку време има резултати.
Јас кај Толовски имам правено, позитивно искуство имам, а и е дупло поефтино од Систина.Докторите се ок, убаво објаснуваат што како ...