Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Во Систина правев без анастезија. Постапката е кратка, се издржува болката и чинеше семптември 2022 - 9000 ден. Кога ме прашаа кај кој доктор сакам не знаев зошто немав читано за никој ништо ниту пак препорака сум добила и ме ставија кај Бобан. Односот на докторот ич не ми се допадна, уста не отвори ни да ти објасни што ќе се прави да знаеш да очекуваш, ниту пак да ми кажат што виделе и сл. Само на крај снимка на шалтер ми дадоа што требаше да закажам нов преглед за некој да ми ја прочита.

На Mia 21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Срамота искрено, а знаат пари да земат. Фала за одговорот.

3. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Систина на денот на закажаниот ХСГ, 4 часа пред истиот ми се јавија да ми откажат, нешто не им работел апаратот… На толкава болница зарем еден апарат е? Многу се нервирав, затоа што спремав документи, и го изгубив месецот, а сите што се бориме со ова знаеме колку многу е значаен секој ден. Некои испитувања има кои денови се прават, не може кога ќе посакаме, па морав да чекам нареден месец. Потоа си отидов во Плодност, многу сум задоволна, двајца доктори ми објаснија се’ и пред и после интервенцијата.

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Бев кај Толовски и сум презадоволна.
    Се ми објаснуваше, болки немав бидејќи фала богу проодни канали. Потоа малце некоја тапа болка како менструална, ама ништо страшно.
    Дури и часови за односи ми одржа Толовски хахахаха
    Плус е пола цена од Систина.
    Дали и 3 мин траеше се.

На Orhideja7593 и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.145
    Допаѓања:
    35.909
    Која цена е сега?

6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    5000 ramno

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Женски здраво... Пак јас... Направив брисеви... Немам ништо..Сега втор чекор е Hsg-то...закажав во систина од страв доколку треба да се прави in vitro да не ми го признаваат од кај Толовски... Ми закажаа кај др. Корнелија... Некој да има искуство со докторката... Каква е процедурата?на некои форуми пишува да се напиеш дијазепамче :D малце ме фаќа паника и страв... Се надевам дека ќе помине се како што треба

8. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Нема некоја посебна процедура. Ако правиш со анестезија идеш гладна и жедна. Се пријавуваш, те носат во сала и цела процедура трае многу кратко. Болката е малку чудна ама издржлива. И тоа, после ти даваат резултати, разговараш со доктор и си одиш :)

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Фала ти премногу... Ме фаќа малце страв... Ама што се мора... Мора се :lol: се надевам дека и докторката е добра

10. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Не плаши се, што и да е се издржува, само за добро нека е. Со анестезија ќе правиш или без? А за доктрката не знам каква е, јас во Плодност правев.

11. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Девојки здраво, дали некоја од вас знае Толовски со кои гинеколози соработува за хсг?
    Ви благодарам однапред.

12. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Не е страшно, и јас правев во Систина брза е многу постапката како кога добиваш менструација тоа е најјаката болка после малку крв потече ќе ти дадат голема влошка таму, резултатите брзо излегуваат и веднаш знаеш какви ти се каналите, докторот ќе ти објасни, немам искуство со таа докторка, јас супер поминав со докторот Палчевски убаво ми објасни човекот дури и шегаџија е.

На Eva32 и maichka им се допаѓа ова.
  13. Eva32

Eva32 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Odnosi posle hsg ? Pravev minatata nedela vo sistina I nemav nikakvo zapusuvanje

14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    816
    Односи веднаш се препорачуваат. Ако мислиш на скокање на еден циклус заради зрачењето, јас тогаш кога правев доста пребарував по интернет, пишуваше веднаш истиот циклус може обиди.

15. Eva32

Eva32 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Da ama sledniot mesec imam Dr Intervencija -otstranuvanje na septum I ni preporaca doktorot da nemame se do slednata Intervencija

16. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    2.397

Ee ako ti se pogodil Boban Sardzovski, si go pogodila covekot sto objasnuva. Edna golema 0. Od moe licno iskustvo.

17. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Ќе правам без анестезија. Барем ништо не ми кажаа кога закажав освен да однесам резултат од седиментација.обавезно Ви пишувам како сум поминала како голема паничарка :sweat::whew::rofl:

18. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Ајде пуштаме среќа :D

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Како мислиш соработува? Приватна ординација е ако мислиш на тоа и кошта 5000 фен.

20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Mene mi kaza Tolovski dva dena da nemame. Zasto neznam, ama se pridrzuvav na toa sto mi kaza. Istiot den pocnav so antibiotikot i odnosi posle tie dva dena sekoj den.
    Pa kako Gospod nikoj ne e, posekako za sleden mesec insemenacija mi kaza Dime na klinika.