Во Систина правев без анастезија. Постапката е кратка, се издржува болката и чинеше семптември 2022 - 9000 ден. Кога ме прашаа кај кој доктор сакам не знаев зошто немав читано за никој ништо ниту пак препорака сум добила и ме ставија кај Бобан. Односот на докторот ич не ми се допадна, уста не отвори ни да ти објасни што ќе се прави да знаеш да очекуваш, ниту пак да ми кажат што виделе и сл. Само на крај снимка на шалтер ми дадоа што требаше да закажам нов преглед за некој да ми ја прочита.
Систина на денот на закажаниот ХСГ, 4 часа пред истиот ми се јавија да ми откажат, нешто не им работел апаратот… На толкава болница зарем еден апарат е? Многу се нервирав, затоа што спремав документи, и го изгубив месецот, а сите што се бориме со ова знаеме колку многу е значаен секој ден. Некои испитувања има кои денови се прават, не може кога ќе посакаме, па морав да чекам нареден месец. Потоа си отидов во Плодност, многу сум задоволна, двајца доктори ми објаснија се’ и пред и после интервенцијата.
Бев кај Толовски и сум презадоволна. Се ми објаснуваше, болки немав бидејќи фала богу проодни канали. Потоа малце некоја тапа болка како менструална, ама ништо страшно. Дури и часови за односи ми одржа Толовски хахахаха Плус е пола цена од Систина. Дали и 3 мин траеше се.
Женски здраво... Пак јас... Направив брисеви... Немам ништо..Сега втор чекор е Hsg-то...закажав во систина од страв доколку треба да се прави in vitro да не ми го признаваат од кај Толовски... Ми закажаа кај др. Корнелија... Некој да има искуство со докторката... Каква е процедурата?на некои форуми пишува да се напиеш дијазепамче малце ме фаќа паника и страв... Се надевам дека ќе помине се како што треба
Нема некоја посебна процедура. Ако правиш со анестезија идеш гладна и жедна. Се пријавуваш, те носат во сала и цела процедура трае многу кратко. Болката е малку чудна ама издржлива. И тоа, после ти даваат резултати, разговараш со доктор и си одиш
Фала ти премногу... Ме фаќа малце страв... Ама што се мора... Мора се се надевам дека и докторката е добра
Не плаши се, што и да е се издржува, само за добро нека е. Со анестезија ќе правиш или без? А за доктрката не знам каква е, јас во Плодност правев.
Девојки здраво, дали некоја од вас знае Толовски со кои гинеколози соработува за хсг? Ви благодарам однапред.
Не е страшно, и јас правев во Систина брза е многу постапката како кога добиваш менструација тоа е најјаката болка после малку крв потече ќе ти дадат голема влошка таму, резултатите брзо излегуваат и веднаш знаеш какви ти се каналите, докторот ќе ти објасни, немам искуство со таа докторка, јас супер поминав со докторот Палчевски убаво ми објасни човекот дури и шегаџија е.
Односи веднаш се препорачуваат. Ако мислиш на скокање на еден циклус заради зрачењето, јас тогаш кога правев доста пребарував по интернет, пишуваше веднаш истиот циклус може обиди.
Da ama sledniot mesec imam Dr Intervencija -otstranuvanje na septum I ni preporaca doktorot da nemame se do slednata Intervencija
Ee ako ti se pogodil Boban Sardzovski, si go pogodila covekot sto objasnuva. Edna golema 0. Od moe licno iskustvo.
Ќе правам без анестезија. Барем ништо не ми кажаа кога закажав освен да однесам резултат од седиментација.обавезно Ви пишувам како сум поминала како голема паничарка
Mene mi kaza Tolovski dva dena da nemame. Zasto neznam, ama se pridrzuvav na toa sto mi kaza. Istiot den pocnav so antibiotikot i odnosi posle tie dva dena sekoj den. Pa kako Gospod nikoj ne e, posekako za sleden mesec insemenacija mi kaza Dime na klinika.