Јас од Палчевски сум мн задоволна,премногу внимателен и дури детално објаснува,ти обрнува мн внимание
Без анестезија,постапката да болна е со среден интензитет бидејќи јас имам мал праг на толеранција на болка
Мене ми правеше В.Трајковски уште додека беше на ГАК. Извонреден лекар,ме опушти прилично добро снимката испадна. Без анестезија,умерена болка. Мене поболно ми е ПАП-тест,само што при ХСГ подолго трае средна болка а при Пап остра ама краткотрајна болка. Ајде ќе издржиме се,не сме за џабе жени-борци.
Jas sum za vo Sistina da odis, posle ke ti ja vidat ubavo snimkata, ima cel tim ginekolozi strucni za se.
Ti ja pustame cela sreka, negde citav deka po HSG golem del od zenite zabremenuvaat od pricina sto od postapkata im se procistuvaat kanalite.
Дечки јас имам едно општо прашање на оваа тема. Случајно читнав за неопроодност на јајцеводи и прочитав дека може да се појави како резултат на операција од слепо црево. Јас имам правено операција од слепо црево на 11 години, па дали се мисли дека ова може да се случи понекогаш како резултат на тоа или чести се случаите? Можеби е малку смешно прашањево ама мр замисли... Инаку да напоменам дека не се обидуваме за бебе сеуште така што немам фала богу приметено нешто туку прашувам врз основа на тоа што прочитав.
Sandra Dr. Palcevski raboti vo Sistina, a cenata za HSG e ista bez razlika koj doktor vo Sistina ti ja pravi.
Ниска седиментација да е под 10 од крвна слика.Така беше во 2015 година ваљда не е сменето. И упат од матичен зошто имав вонматерилна и затоа ме пратија. Вонматерична брененост мислев сум згрешила
Mnogu se plasammmm ne od postapkata tuku od rezultatite ... nemozam da ostanam bremena podolgo vreme i sega sakam da ispitam proodnost i se plasam od rezultot... sto ako se zapuseni
Сандра мој совет ти е да направиш испитување мислам се викаше хистероскопија и ќе се види све од матка јајници туби.Искрено јас се намачив на хзг иако беше све ок,да знаев директно би отишла на хистероскопија.
Toa e ispituvanje ili hirurski zafat ? Nezz ne sum zapoznaena bas so terminive i neznam so da pravam laj da se upatam . Da ne baraat predhodno hsg i nekakvi si dr dokimenti za da dozvolat taa postapka ? I za sto e potocno taa ??
Ne se plasi, mora da go napravis ova, i da se zapusheni ke ti pomognat doktorite, barem ke ja znaes vistinskata pricina. Ti poskauvam srekja Ja od ovde citav za neproodni jajcevodi, ama kaj mene bea ok na rezultatot. https://acibademsistina.mk/health/i...avje/zdravje-zeni/788-neproodnii-jajnici.html