Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. Sofijana89

Sofijana89 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    И јас правев минатата недела во Плодност, за односи ни кажа Таше да не чекаме воопшто дека нема никаква штета бидејќи е минимално зрачење .

2. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Мислев кој гинеколог го прави ХСГ. Бидејќи ми рекоа ќе најдат некој гинеколог кој ќе бидр слободен следниот месец.

3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.229
    Допаѓања:
    19.501
    Мене Толовски докторот ми правеше.
    Незнам дали таму има други, ама мислам дека има.

4. vivadani

vivadani Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Дали прават хсг во чаир?

5. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Женски здраво... Како што ви ветив... Да ви кажам... Правев Hsg во Систина... прво да ја пофалам доктор Корнелија...оддамна не сум сретнала толку фина докторка... стручна...нежна...објаснува се што ќе ја прашаш... ти кажува кога ќе те боли ... се беше како што треба... се исплатеше за парите :rofl::rofl: резултатите предобри...двата јајцеводи проодни...дури се изненадив кога ми кажа по оваа интервенција многу пациентки останале трудни... можно е кај Вас да биде така... ми даде антибиотик и од денес почнуваме на случајот... кој и да се одлучи на овој чекор би Ви препорачала без паника...дијазепамче едно и терајте...

Пс.дали на некоја останала трудна после Hsg уредно ? (facepalm)

6. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    јас колку што знам не ... само систина и толовски во Скопје

7. Луна Маша

Луна Маша Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојки! Петок имам закажано хсг во плодност со анестезија кај Марија. Не ја познавам немам искуство ако некој има ве молам споделете ептен сум под стрес.

8. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.117
    Нема воопшто потреба да си пд стрес за ХЦГ, 2 минути работа е и ништо страшно, најчесто е безболно. Ќе си се напиеш нешто за смирување пред тоа за да бидеш поопуштена. А докторката е супер, мене ми правеше хистероскопија.

На Луна Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sofijana89

Sofijana89 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Јас правев пред две недели во Плодност, нема потреба од страв, а и од анестезија. Цела процедура е 3 минути, пред тоа ти даваат инфузија и после одмараш поливина час и те пуштаат.

На Луна Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Kaj Tolovski sakav da zakažam HSG, od kaj Kokoromanovska bev ispratena da go prašam za ispituvanjeto bidejki sum alergična na penicilin i mi kaža deka može da ima reakcija na kontrastot, Tolovski odbi da mi pravi. Sega čare?

11. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Јас бидејќи кажав дека сум на амоксиклав ме пратија да испитам алергија на контрастот, едвај најдов каде да правам а они сами незнаеа каде, и на крај во систина бев, а ми дадоа примерок од кај нив од контрастот во шприц и со него отидов систина ме испитаа не бев алергична и бидна. Се надевам помогнав

12. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Фала ти многу❤️

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    E samo da prašam, kolju čineše testot i kako izgleda, za kolku vreme e gotov rezultatot?

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Мислам дека околу 4000 беше ова зборам 2021 год беше јави се ќе ти кажат кај нив дирекно, а иначе тестот како и другите алерго тестови, прво со гребкање на раката и на крај ми вбризга ептен малку. Неколку саати бев таму не се сеќавам точно ама 2 ч сиг може и повеќе, мора така за да водат дали реагираш за во случај да интервенират

15. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Девојки здраво,
    Закажав за хсг во Толовски. Некоја да има искуство со докторка Кокоромановска за хсг?

16. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.229
    Допаѓања:
    19.501
    Nemam licno kaj nea iskustvo, mene bash Tolovski mi pravese, ama site tamu se odlicni. Jas realno ne ni znaev kaj koj imam zakazano, dodeka ne se pojavi dr.
    Procedura od 2-3 min e. Legnuvas , navaluvaat krevet, vbrizguvaat , odma ti kazuvaat sto kako e, mene i sovet mi dade za polozba pri odnos i posle toa, prepisuvaat citeral edna kutija, dva dena bez odnosi i toa e .
    Neznam dali ti pomognav bidejki moe iskustvo kaj drug doktor kazav, ama toa e celata procedura.

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.144
    Допаѓања:
    35.903
    Јас месецов планирам хсг кај Толовски конечно, поради матичната изгубив доста време, е сега и ти пиша дека микробиолошките ти биле пред месец дена направени, дали меѓувреме имавте односи со кондом пред хсг и дали одма првиот ден од циклус закажа?
    Извини, многу прашања, ама матичната ништо не ми кажува.

18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.229
    Допаѓања:
    19.501
    Штом добив после 2-3 дена се јавив, зашто чекав седиментација резултат. Штом имав рез. се јавив сабота беше и она израчуна кога да дојдам.
    Односи имав секој ден скоро незаштитени, само ден пред хсг немав, оти ми се уврте во глава дека ќе примети др и незгодно ме фати а зашто незнам(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.144
    Допаѓања:
    35.903
    А седиментација каде правеше, дали прават Авицена? Знам дека треба кога немам циклус. А ако направам пред 1 недела пред хсг нема да ми важи? Многу прашања ама матичната не ме упатува што како.

Последна измена: 11 јули 2023
  20. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14

Јас направив крвна слика со седиментација во Биотек во саботата. Мене од Толовски ми рекоа да направам крвна слика додека сум со циклус. Кога ги добив резултатите се јавив и ми закажаа.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.