Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.210
    Допаѓања:
    19.455
    Ден пред хсг немавме односи, незнам дали не треба, ама јас несакав.
    За Систина не би знаела, кај Толовски правев и сум презадоволна.

На Mia 21 и Anyshka им се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Јас кога закажав ми кажаа тие 3 4 дена пред хсг да сме без односи. Може да се издржи не е страшно, бидите одговорни, после хсг интензивно..
    Кај толовски,и предобри се сите таму.

На Mia 21, Anyshka и Vanila&argan им се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.139
    Допаѓања:
    35.894
    2-3 дена пред хсг немавме, кај Толовски правев, презадоволна.
    Ми кажаа 2 дена пауза после хсг, потоа интензивни односи.

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marijanamakedon

Marijanamakedon Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    32
    Jas pravev vo juni, mi pravese dr kalcovski i super bese, poleka mi objasni za procedurata, malku osetiv bolka i toa bese se, posle cekav 2ned za rezultati proodni bea... Bitno super pominav bez nikakov problem i bez anestezii samo pred da odam se napiv doma diazepam i ketonal :)

На Sani95 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sani95

Sani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    На кој ден од циклус ви правеа?

6. Marijanamakedon

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    32
    Na 10den od ciklus mi baraa sedimentacija so krvna slika i cist pap i mikrobioloski bris, po 2 na den pravat samo 2 dena vo nedelata vtornik i cetvrtok taka togas bese sega nz da ne ima promeni, procedurata ne traese dolgo no pak ke kazam dobro pominav ja sum golem panicar pred da pocnat pocnav da si placam od strav ama ete poleka bidna mi objasni vaka ke bide sega ke te zdoboli malku ke stipnam sega ke vbrizgame tecnost posle pak mi stavija od kontrastot nz zosto i rece dodeka ja izveduvase procedurata proodni se no sepak ke vidi i profesorkata bidejki pozadi toa stoese spec. Od rentgen da gi vidime ubavo snimkite pa vo izvestajot ke pisuva i taka bese posle 2 ned gi zemav rezultatite proodni se... Pa natamu ke vidime kako ke bide... Ne se plasi i na GAK ne e strasno, ni anestezija ni nisto ne ti treba jas bev prva da odam vo sistina bidejki kaj tolovski ne me primija poradi alergija penicilin, no sepak 10000 se mnogu za hsg da gi dadam a tuka mi e besplatno bidejki sum krvodaritel... A procedurata e taa i super se isponasaa so mene (bez nikakvi vrski ili bilo sto) so ogled na toa sto sum od dr grad ne sum ni od skopje.. Koga otidov denta samo potpolniv nekoi formulari i za 30min se upativme so sestrata i uste edna zenicka za hsg tamu za 10min me po vikaa dojde doktorot legnav me namestija stavija kontrast posle nekolku min stanav se srediv imav malku krv taa den toa bese se

На Sani95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sani95

Sani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Благодарам за одговорот

На Marijanamakedon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.210
    Допаѓања:
    19.455
    Калчовски е прекрасен доктор. Ме води за инсеменации, целиот пристап и прегледи и се е толку внимателен , толку човечен, навистина доктор на место ми е.

9. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Споделувам кратка сага, планирано HSG месецов по препорака на матичната, брисеви направив пред 14 дена, едниот брис, вагина, покажа Escherichia coli. Во тој даден момент матичната Д-р гинеколог отиде на еднонеделен одмор и не ме ни удостои со одговор за соодветна терапија(знаејќи дека циклус чекам на 12ти). За среќа или не, се поклопи да се разболам и да мора да ми препише општата матична амоксиклав кој го пијам веќе 5 дена. Секако дека си добив на очекуваниот термин па се јавив кај Толовски за да ми закажат, ама кога слушнаа дека седиментацијата ми е 30, ми рекоа да се прејавам со нова седиментација на 7ми ден од циклус, односно сега во Понеделник. Прашањето ми е, дали да си направам контролен брис за бактеријата што ја покажа иницијалниот брис, гинекологот ми се враќа на работа баш во понеделник па се ќе биде хаос ако во случај треба да правам нов брис, седиментација ист ден па можеби и HSG во вторник. Се ми се поклопи, не сакам да пропуштам цел еден месец за да чекам за пак HSG...☹️

10. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Прашање на кое можеби нема одговор, дали остана бремена веќе после hsg и ако не, што ме чека после ова, се друго ни е уредно и мене и на партнерот остана уште ова да го направиме...

11. Marijanamakedon

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    32
    Немам сеуште, после тоа треба дс видите со др за стимулирање, инсеминации итн ја немам сеуште ништо почнато чекам природно викаат кај некои жени после испитувањево останувале бремени но сеуште јас немам па планирам да почнувам по доктори здравје....

12. Marijanamakedon

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    32
    Мораш контролен брис недајбоже да имаш сеуште бактерија ке ја внесеш до матката мораш да си чиста скроз

На Anyshka и Mydla им се допаѓа ова.
  13. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Направи си обавезно не се оставај така, можеш да ја внесеш во матката па проблем дополнителен после. Матичниот твој мора да има замена, кој го заменува таму оди не чекај.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.139
    Допаѓања:
    35.894
    Јас мислам да си повториш брис.

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.139
    Допаѓања:
    35.894
    Како што пиша членката погоре, оди кај замената.

На Mydla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. The.Fame.Monster

The.Fame.Monster Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојки,
    После долго пробување почнав и ја со сите проверки па следно имам закажано проодност наредниот месец, па ме интересира дали некоја останала бремена после хсг?

17. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Ако има некое мало запушување, ХСГ делува и терапевтски, може со течноста да се отпушат и да останеш бремена. Со среќа.

На Mydla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Девојки дали хсг со анестезија се прави со успивање или свесни сме само влијае на болката? Може е глупаво прашањево. И која докторка во Систина ми ја препорачувате? Читав за Снежана и Корнелија ок мислења. Фала

19. Marijanamakedon

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    32
    Тоа е аналгезија, не е анестезија па си свесна се само помалку болка поради лековите, подобро да се напиеш пред да одиш 1ч одколку да им плаќаш исто за кетонал или спазмекс бидејки тоа и они даваат... Јас така отидов во ГАк си се напив порано кетонал и диазепам и супер поминав...

На Anyshka и Mia 21 им се допаѓа ова.
  20. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Фала ти, ќе се напијам и јас

На Marijanamakedon му/ѝ се допаѓа ова.