Zdravoo ... Bi sakala da znam dali nekoja skoro ima napraveno Hsg vo Sistina ? Ako da koj den ja napravivte, i kolku kosta ? Im se javiv ednata vcera rece 9.000 ilj, deneska druga mi vika 10.000 denari. Blagodaram
Јас закажев пред малце за утре, односно утре ми е 7 ден , сеуште не сум чиста ама рече не е проблем мораме да фатиме деновите, пошто петок е празник, после сабота и недела, едвај понеделник ќе ми беше касно. Ако не ти е проблем можеш да ми кажеш како помина дали имаше болки? Дали таму одиш на контроли (ако да кај кој доктор) или само за ХСГ? Пошто си размислувам дали вреди да продолжам во Систина или државно?
Da ne se plasis, jas pravam vtor pat, voopsto ne boli, pred procesot se napiv rapidol i diazepam od 5 mg. Bolka ne osetiv, isto e kako za pap test koga se zema primerok, mozebi nekoj mal pritisok ama nisto za panika ili strav. Doktor Mitko Ivanovski go pravese, vo nego imam najmnogu doverba. Nema da zgresis ako prodolzis vo Sistina.
Јас денес бев кај Толовски и сите пофалби, многу се професионални.Болката е слаба менструална ама кратко трае. Совет од мене само немој да бидете стегнати опуштете се ❤️
Ok e, nisto loso nema vo prasanjeto . Preporaka na doktorot, prvoto HSG mi bese pred 5 godini sega mi preporacaa laparoskopija, za da ne se pravi direktno na nevideno, uste edno HSG napraviv za da bide pojasna situacijata.
За тие што правевте HSG кај Толовски, кој ви го изведуваше зафатот? Професорот стариот Толовски или некој друг?
Незнам, ама јас не би сакала стариот да ми прави. Стар е ептен се тресе цел, нит гледа, нит слуша, поубаво некој помлад, нека си одмара на стари години нека учат помладите.
Здраво, Планирам да испитам проодност на канали и би сакала да знам каде успеавте да направите тест за алергија на пеницилин? Ви благодарам
Здраво, Планирам да испитам проодност на канали и би сакала да знам каде успеавте да направите тест за алергија на пеницилин? Ви благодарам
Во систина испитував, а од кај толовски ми дадоа во шприц од течноста од контрастот за со него во систина да ме испитуваат.
Закажавте претходно во Систина вакво испитување? Вчера од таму ми рекоа дека алергии на пеницилин испитуваат, но резултатите ги праќаат во Турција и треба да почекам околу две недели. Јас би сакала да го искористам овој циклус, но последна шанса за хсг ми е во петок.