Дечки се чека ли многу за ред кај Толовски, нормално со закажано? За колку време одприлика се завршува? Прашувам дека после хсг ќе одеме да правеме спермограм, да знам колку простор да си оставам, да не доцниме па на другото.
Јас кога бев имаше само една пред мене, ама јас дека подранив, точно на време влегов, ми дадоа да потпишам, и ме повикаа потоа. Многу брзо се завршува, процесот трае помалку и од 3-4 минути.
Дечки седиментација ми е 10, да ѕвонам и да закажувам така? @Anyshka Едит: закажав за во четврток хсг, во исти ден ќе правеме и спермограм, се боцнав и за хормони па ајде со Господ напред од тука натака.
Не бев сигурна дали до 12 кажаа дали до 15 затоа те означив, ама ми закажаа важно, фала ти на одговорот
Jas pravev HSG kaj Tolovski vopshto ne sum zadovolna. Na snimkata ne se gleda nisto ni mojata maticna mozeshe da vidi ni dr.Tofovski. Dr.Tofovski mnogu dobar doktor so karakter i stucnost znaci bravo za covekot. On mi preporaca da napravam novo HSG vo Sisitina. Daj boze da nema nisto losho.
Мислам дека не прават на ГАК, нека ме поправат поискусните членки за таму, јас кај Толовски правев. Не ти треба ни анестезија, ни апче пред самиот чин, ни ништо. Гладна и жедна тоа нема врска. Процедурата трае буквално 1-2 минути, додека легнеш ќе бидеш готова. Болки има, ама не се нешто што не е издржливо, менструалните се поболни. Сега незнам колква праг на толеранција имаш спрема болки ама не е ништо страшно за анестезија, немаш потреба од тоа за нешто што е буквално минута
Јас се напив Дијазепам од 5 мг., немаше потреба, мене не ме болеше, некое благо штипкање само, многу кратко траеше. Не треба да си гладна и жедна. @QweenSM прават на ГАК мислам, ама се нешто не им работело, мислам читав членки што им откажувале.
А ти беа непроодни? Јас никаква болка не осетив, мала непријатност само како штипкање. Мене ми беа проодни. Ниту после хсг немав болки, ниту крварење.
Може не си била опуштена, и мене ми беше страв, ама пред хсг се напив Дијазепам, Др. Блажен ми кажа немало потреба.
Мене ми беа благо запушени, па ми ги отпушија и сега се проодни, до толку не осетив болка дека ќе умрам. Незнам зошто толку те болело со проодни канали, најверојатно си била многу стегната како што рече членката.
Искусни ајде едно прашање. Правев скорото хсг, ми биле малку запушени ама лесно ги средија и сега ми се проодни јајцеводите. Дали после некое време или после неколку години треба пак да се повтори хсг? Од каде ќе знаеме до кога трае ,,ефектот” на незапушени и прочистени канали?
Истото го осетив и јас и мислев дека нема да заврши... премногу ме болеше едниот канал беше запушен, јас бев во Плодност