Епа можеби поради тоа што виделе септум ти пишале за контрола. Мене веднаш ми ги дадоа резултатите, ми кажаа дека ми се проодни, и во извештајот не ми пишува за контрола. Не ми ни кажаа за контрола. Како мислиш подоцна ти ги дале резултатите?
Разговарав со др веднаш откако заврши прегледот. Потоа излегов во чекална и таму го добив извештајот. Ти го правеше ХСГ исто во Систина?
Јас правев во систина, после хистероскопија 3 месеци. Правев хистероскопија поради септум кој што се гледаше уште на ехо, беше многу голем. После на ХСГ, значи после одстранување на септум, покажа мал септум и исто ми пишаа контрола бидејќи друг доктор ми ја правеше (Бојаџиев) а јас одам кај Димитров. Димитров рече дека септумот е мал и по мерките нема да прави проблем ни за забременување ни за износување, ми рече не би сакал да те чепкам пак бидејќи навистина е мал. Така да чим ти рекле дека нема простор за интервенција, значи нема Иначе на темава сега читам дека микробиолошки брисеви се правеле пред ХСГ, како тоа мене никој ми нема кажано од 3ца гинеколози незнам Закажав за идната недела.
Седиментација знам дека имав од хистероскопијата и мислам ми побараа, ама брисеви не. Тука прочитав дека доколку имаш нешто на брисевите (некоја бактерија) може со течноста од хсг-то да се пренесе до матката преку каналите. Незнам дали е вистина ама се загрижив искрено. Иначе мене проодни ми беа каналите, иако ме болеше многу, ама се немав ништо напиено за ублажуваење на болка. Да ја следев порано темава, ќе бев поспремна.
Па да, ако имаш некоја бактерија може со контрастот да се пренесе преку каналите до матката. Нема потреба од загриженост. Пред колку време пред хсг правеше брисеви?
Извини што реплицирам како летечи. Кај кого правеше хистероскопија? Јас за лапаро барам искуства, ама исти доктори прават се'. Како помина, како си задоволна од докторот, услугата и од негата? Мајка ми правеше пред година дена тешка операција на глава во Систина, и се разочарав од услугата споредено со тоа што скоро 10к евра плативме... И сега за лапароскопија ми е страв да ја пратам пак во Систина. Ама можеби на тој оддел е поубаво.
Jas od Dimitrov i negoviot odnos sum zadovolna. Odev vo Sistina radi nego, da bese seuste vo Remedika, ke odev tamu. Sistina kako bolnica onaka, nekogas cekam mnogu za pregled, nekogas odma zavrshuvam rabota. Ne e bas po site standardi za parite koi gi davame ama toa e toa
Ја правев во систина и кај толовски и на 2 места ми шошуваше проодни на крај со лапароскопија иск непроодни. Резултат од толовски беше поточен.