Според докторите ако има хидросалпинх подобро е прво да се извадат па ивф. Ама според снимката ќе одлучи доктор
Јас правев, без анестезија. Само пофални зборови за целиот тим, 5 мин.траеше цела процедура, после тоа лежиш еден час од прилика и те пуштаат. Извештај одма ми дадоа заедно со ЦД. Со лесно каде и да правиш.
И јас се јавив сега таму да се информирам за цена, 8илјади без, 10илјади со анестезија. Многу се плашам, и сакам да правам со анестезија, какво е твоето искуство?
Немаш потреба од плашење и од анестезија. Има болки да, ама не е нешто што неможеш да истрпиш, а и самата процедура е 2 минути, додека да фати анестезијата ти си завршена. Јас кај Толовски правев, многу се професионални, на самиот чин доаѓа гинеколог нормално и цената е 5000 денари, што е поефтино од Плодност и Систина. Сега натака изборот е твој, што и да одлучиш со лесно!
Јас правев без анестезија, болките се како менструални ама малку почудни, како притисок чувствуваш од воздухот. Многу е кратка процедурата мислам дека немаш потреба од анестезија, ама пак твоја одлука си е…
Кога требаше јас да правам ХСГ, Димитров ми рече да правам каде што прават со рентген, а кај Органџиски правеа тогаш само со ехо. Е сега во новата болница не знам како прават, јави се прашај најдобро.
Нема потреба да анестезија, многу кратко трае процедурата. И јас паничев, пред хсг се напив Дијазепам.
Ваше искуство? ХСГ-то покажа дека едниот јајцевод е заупшен, а другиот е дискутабилен. Дали пре ИВФ да ги отстранам јајцеводите или не?
Здраво Ми треба мислење, немам направено ХСГ, дали може тоа да е неуспех за ИВФ, инаку пред 2 години успешно ивф до 8недела , другото до 12та,сега ова последно нема ни имплантација на ембрионите ,што да правам докторот ме одбегнува
Kako toa doktorot te odbegnuva? Kaj kogo odis i sto ti kaza? Hsg, odnosno proodnosta na kanalite mislam deka ne e povrzana so invitro posto vrajkaat embrioni direkno vo matkata, ne patuvaat niz kanalite
Citav za nekoja tecnost koja se izlacuvala od jajcevodite i poradi nea ne prezivuvale embrionite zatoa pisav nekoja dali ima iskustvo ,vejke nz sto da doispitam ova e 3ti pat vejke 2ca razlicni doktori samo krevaat ramenja i ne se ni javuvaat da dadat nekoj konkreten odgovor ili sto ponataka
Mozebi mozes da prasas vo Tolovski da otides na konsultacija za taa tecnosta dali ima vlijanie i ke ti kazat dali da napravis hsg. Ti pisa deka veke 2 pati si ostanala bremena taka da ne mislam deka e precka nesto so kanalite. Kakvi ispituvanja napravi posle spontanite?Geneteski mutacii, torch, imunoloski ispituvanja, tiroidna(antitela, eho, tsh), hemostaza i ostanati transfuzioloski parametri,lupus, kariotip, ispituvanja za plodot vo manu, pregrada na matka?
Plodot prvo go isprativ nema nisto,kariotip za dvajcata nema nisto,torc nema nisto ,tiroidna ok,hormoni ok malu pokacen prolaktin zemam dostineks, histeroskopija napraviv , imam genetski mutacii zemam metilirana folna,b12 i se bockav so kleksani posle punkcija. Nekoj sovet za sledno Ova lupus sto e kade se ispituva
Лупус спаѓа во стекната тромбофилија, можеш да го испиташ на Трансфузиологија на клиника, заедно со АНА, АФа.
Незнам за каква течност си читала, ама ако таа течност што ја збориш пречи за плодот да остане во матката, тогаш никоја жена/девојка не би имала успешна бременост. Смени си доктор доколку сметаш дека не ти е доволно посветен на целата ситуација. И проодноста на каналите не ти вршат работа дали се проодни или не за процес инвитро, бидејќи при самиот процес директ во матка веаќаат ембрион.
Eve ti prikaciv od transfuziologija kaj sto e lupus ispitano i ANA. Na drugata slika se antitela od imunologija, moze da gi ispitas. Definitivno smeni doktor i pojdi na konsultacija kaj drug. Tebe treba nekoj da ti gi razgleda site ispituvanja posto kako sto kazuvas deka e se ok, mnogu cudno sto plodovite ne prodolzile da se razvivaat. Probaj Petanovski ili Adamoska od Remedika, ili Lazarevski, Ivanovski od Sistina.
Состојбата постои, се вика hidrosalpinx Убаво е објаснето на линков: https://sansazaroditeljstvo.org.rs/sta-je-to-hidrosalpinks/ @Love&bebe