Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.922
    Кај ист доктор сме, баш ми е мило :)

Колку што се сеќавам кај тебе втората инсеминација беше успешна, зошто не пробаш пак? Знам те читав и доста материјал имаше од сопругот. Која е причината што би одела инвитро? Ти рече Трајковски така или?

2. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Sakam da spodelam iskustvo vo vrska so hsg imam praveno na 2 mestaa i vo sistina i kaj tolovski, sakam da kazam deka ne e relevanten rezultat osven kaj mn proodni kanali taka da sekoj koj se misli dva pati dali da pravi podobro da ne davate pari na gluposti tuku da si zastedite energija i pari so laparaskopija zosto tamu nema da dobiete soodveten odgovor

3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    815
    Да, таа сум. Успешна и тоа со близначка. Напротив и Трајковски и уште еден од специјалистите веруваат дека можам природно, но ете во пракса не бидува. Имам ниско амх и после загубата, емоционално сме попуштени, нестрпливо чекам да биде што побрзо... затоа велам дека уште неколку обиди плус инсеминација и ако не биде ќе одам на ин-витро.
    Плус читав дека Трајковски знаел така на повеќето да каже "ти ќе останеш природно" изгледа повеќе за да делува на психа. :^)

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    695
    Мене ме интересира нешто.... На преглед ми кажаа дека сум во овулација... Ако се запуштени јајцеводиве има овулација???

Читам истражувам ама не знаам... Се обидуваме за бебе и сакам се да испитам дали ќе има потреба од ова? Како да знаам дека треба ова да се испита??

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    35.876
    Јас испитав на своја рака, веќе кога испитував толку работи, зошто не и хсг.

6. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    695
    На преглед ми кажаа дека сум во овулација...Ако се запуштени јајцеводиве има овулација??

7. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153

8. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Kade pravese sto ti stoese vo rezultat

9. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Mislam deka da, taka i na mene mi stoese pa na laparoskopija izleze hidrosalpings

10. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Kaj Tolovski e porelevanten odgovorot od sistina

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    815
    Има овулација но ако се запушени јајцеводите не доаѓа до бременост или недај боже доаѓа до вонматерична бременост.
    Како да знаеш дали треба да се испита? Обично сите испитуваме после серии неуспешни обиди кога веќе почнуваш да го бараш проблемот каде е. Ако преминуваш за потпомогнато оплодување, за стимулација или со инсеминација, неопходно е да се знае состојбата на каналите. Јас испитав после 10-тина месеци неуспешни обиди.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.851
    Како закажувавте за ХСГ? Прво чекавте рез од брисеви да излезат? Или закажуваш па недајбоже да испадне нешто се откажува/презакажува? И сето тоа во еден циклус да биде? Може помош?

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.922
    Кај Толовски за брисеви не ни прашуваат, ама за тебе убаво е да си ги имаш.
    Ти доаѓа циклус, на трети ден од циклус правиш седиментација. Ако си кај Толовски толерираат и до 15. Како ја имаш седиментацијата, му се јавуваш и обично закажуваат од 7-10 ден од циклус. Тоа е во глобала. Е сега за болка, има болка ама не е нешто што неможеш да го издржиш, менструацијата по болна е според мене.

14. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.851
    Јасно, ама брисевите кога? пред циклус? И зошто мора да е 7 до 10 дена од циклус знаеш? Прашувам зошто никако да погодам да ми е матичната прва смена и пред циклус да можам да направам, еве сеа ќе идам за брисеви ,после циклус , 6ти ден ми е ми заврши, ама резултати нема да има до понеделник вторник, значи нема да може да направам хсг овој циклус..

15. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    2.396
    Da, toa e hidrosalping. I jas imav na ednata tuba, no Kaj mene bese poveke prosirena,i morase da se izvadi. Hidrosalping znaci deka trubata e polna so tecnost I vo slucaj na bremenost bi bila fatala za plodot dokolku se izleze. Zatoa doktorot isistirase da se izvadi. No, ne se plasi I vo slucaj da se izvadi, tubite ne ti trebaat za ivf. Eve jas sum so edna tuba, I so ivf uspeav da si rodam bebuska.

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.922
    Брисевите кога сакаш, ти важат 6 месеци. Немора брис да ти е пред циклус, може да почекаш да ти помине циклусот. Ама еве штом дури понеделник, вторник ќе ги имаш, закажи за следен циклус. Може ти се брза ама сега е веќе доцна.
    За следен месец ќе си ги имаш спремно брисевите, трет ден од циклус седиментација, чекаш да видеш колку ти е, се јавуваш и ти закажуваат.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.851
    Ти благодарам за инфо ❤️

18. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    504
    На ГАК

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    35.876
    Прво се чекаат резултатите од брисевите, пред хсг треба седиментација и да е под 12, толерираат и под 15, добиваш циклус и се јавуваш да закажеш, обично закажуваат од 7-12 ти ден од циклус.

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    35.876
    Епа ете ако имаш не дај Боже нешто, таман до следен циклус ќе излечиш.
    И јас многу циклуси пропуштив за хсг, се нешто ме кочеше.
    Таман направив крвна слика со седиментација, ми дојде циклус, се јавив кај Толовски, ме прашаа кој ден од циклус ми е и ми закажаа за хсг.
    Не знам што ми требаше да се прејавам и да им кажам дека седиментација правев пред една недела, ми кажаа да направам нова и да им кажам колку ми е.
    Се јавив во Авицена, ми кажаа мора на гладно, јас бев јадена, сепак отидов дека блиску ми е, и додека да дојдам дома ми стигнаа резултатите и пак се јавив кај Толовски и ми кажаа дека останува терминот.
    За среќа имав закажано во 13:30 па и да ми беше висока седиментацијата на јадено, ќе правев сабајлето пак на гладно.
    Пред да одам кај Толовски си ги земав резултатите од Авицена и отидов.
    Закажуваат од 7-12 ти ден затоа што после хсг 2-3 дена се одмара од односи, потоа активно се има, таман во овулација и некои после хсг останале бремени.