Синко е 11+ и веќе месец дена како оди, е сега проблемот е што кога и да го пуштиме на отворено стои во место и не мрда или одма плаче да го земеме. Никогаш го немаме паткано сам се пушти ама ете некој страв има ни по молови, продавници, во двор само стои и одма плаче да го земеме во раце. Некој со слично искуство?
Да почастам колачиња за чекорчињата на бебе ^^овие се моите на тетка нејќете да ги видите па и се леви ноџиња направила И масата ^^освен грицките и куленот се е од моите вредни раце Убаво минавме, бебе се изнаоде
Цел живот лесно да чекори! Колачињата ти се одлични Пушти некоја слика бе и од тетката, битно се потрудила
Абе на тетка требаше да бидат поубави од моите, а не полоши Секако сме благодарни за трудот Инаку нејзините се повкусни! Еве ги, ги бирав ,,најубавите,, да ги наредам
Лесни чекорчиња на бебо Емка! Јас на темава немам што да пишам... ама ај ко сум тука да кажам дека... до пред една недела, поточно до 12 месеци не се ни исправаше сама. Мрзле мамино! Пробав да ја поттикнувам, де забранети играчки и ставам на маса за да подигни газ и да стане... ама јооок, нејќе! И овие два - три дена сама се исправи! Смешки! Дечките на нејзина возраст трчат она тек се исправа. Па и се држи за мебел и оди, па прегеска и сама стоеше без да се држи. Не велам дека не се израдував кога ја видов дека сама стои... реков - конечно! Со еден збор далеку сме од постапалки! Ама ќе биде... ќе се фалам и јас на темава!
Dobri ste moevo za nekoj den 11 ke pravi a mislam 2 meseci samo se isprava i drzejki se za krevetce se dvizi isto i pokraj kreveti arno ama mnogu nestabilno edno dve go gledas se plesnalo gazecki na zemja. Edino cudno mi e so samo se isprava i se pusta ako nemoze ni 2 cekora da napravi. Nesakam ni da mislam kolku ke nema sopiracka togas tek.
Не се плаши мила, син ми на година и пол прооде, сега има 7год.и е одличен математичар и најдобар кошаркар во група, одењето не се учи, кога ке се развие центарот само доаѓапо
Моето бебе прооде стабилно на 14 месеци. @emkaemka Лесни чекорчињааа на бебуш твој (море пораснаа не се веќе бебиња хаха) Од постапалките и јас би пробала.
I Mojava e takva 10+, se prevrtuva i na napred se butka malce ama i toa Koga e vo prasanje telefono ili Telekomando, inaku IC ne ja interesira. Gledam da ne forsiram ama pa I malce mora, da ne sakala da mrdne gazekoga ja stavam na noze se butka so glavata, neznae da mrdne noze, pocnav I da se grizam malce. Ama i cerka bese ista do 1god Samo znaese da se prevrte od mese na grb a na 1god i 3mes proode Se nadevam deka ne è nesto problem inaku nekoi Porano nekoi podocna
Мрзливи бебки! Мојата тек на 12 месеци се исправи , па сега оди фатена по мебелот, или по ѕидот, се движи низ дома. Од ден на ден се е побрза, па научи да паѓа само на газе. А и за раче фатена знае да оди ама нестабилна е уште. Стои и сама без да се држи и прави некое фаце смотанко демек глеј ме мамо што можам, јас така си го толкувам фацето. Ќе проодат, ко што велиш - некои порано, некои подоцна!
Нашиот ортопед вели дека е нормално детето да прооди до 2 години. Мојава големава прооде на 16 месеци.