Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодување кај детето

Дискусија во 'Бебе' започната од del-fin, 21 февруари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Тогаш нема причина за грижа. Ќе си прооди малото кога ќе му дојде време. Без форсирање и притисок.

На Smetalink му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.821
    Допаѓања:
    23.615
    Синко прави сам по неколку чекори, нон стоп се пушта, нема страв ич, не е стабилен уште за да оди убаво, а желба има огромна за да оди, како збеснат е само станува и одма се пушта, цело време го пазиме да не падни, да не се заплаши :whew: па не сака да го држиш за двете раце ко ќе оди, само со една рака сака.

На babydust, FreeMind, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Скроз исто сме и ние. Иста фаза :)

На hello-kitty.90, lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  4. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    20191221_184541.jpg
    Majki, povelete. Napravivme konecno, a proodi deckoto pred eden mesec :inlove:

На ***Bony***, lackygirl, hello-kitty.90 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.837
    Допаѓања:
    109.316
    На Gaga.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.703
    Браво,лесни чекорчиња за убавото детенце.Колачињата се одлични.

На Gaga.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Додека сум пишала дека не е стабилен уште за да оди убаво тој се пушти скроз за една недела. Од 2-3 чекорчиња преку ноќ почна со 15-20 (да ги броам :D)
    Ова беше пред нова година. Сега веќе не застанува. Не бевме дома кога прооди, па стапалки следнава недела ќе делам.
    Искрено не верував дека ќе прооди вака рано, 13 месеци (корегирана 11). Енос на 8 месеци почна да седи. Не ми се верува бебево што ми се роди помало од шише кока кола сега оди :D
    Многу сум среќна, многу убав момент ми беше:inlove: Посебно дека стварно не го очекував да оди. Уште од старт ме спремаат дека развој на моторика ќе биде покасно и да гледам по корегирана возраст и доцнењето да не го сфаќам трагично

На drugarka, hello-kitty.90, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Добра вечер. Имам син 9+ месеци а форумот го читам откако останав бремена. Требаше порано да направам профил и да се дружиме.

Гледам дека во темава има мајки со бебиња и деца, па сакам да прочитам повеќе мислења за тоа кога да почнам да му облекувам патики на син ми? Сеуште не оди, ама кога се држи за кревет стои и пушта по некој чекор.

Имам вакви патики.

Stan_Smith_Shoes_White_B24101_01_standard.jpg

На babyboy1 и Bille20 им се допаѓа ова.
  9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    За проодување добри се? 20200422_084852.jpg

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Кога проодуваат, децата треба да бидат боси, без обувки. И така стњ дома, што повеќе одат боси, тоа подобро. И да одат на прсти е пожелно. Не ги оптоварувајте со обувки уште сега, нека уживаат боси, понатака секако ќе си најдете соодветни патичиња кога ќе почнат да одат убаво. Битно е да се превиткуваат лесно, да не се крути и тешки.

На MilaSs12 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Благодарам, син ми на прсти стои и се обидува да оди.
    Патиките му ги облеков да видам дали му се таман, ама големи му се. Кога му ги облеков, ги свитка прстите внатрени не сакаше да ги исправи. Затоа прашав дали треба да му облекувам патики, за да се навикне. Требаше да го носам на ортопед помеѓу 8 и 9 месеци ама поради ситуацијава ке почека тој преглед, секако е рутинска контрола.

12. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.416
    Сите деца ги виткаат така ноџињата, кога ќе го застанеш доле ќе ја исправи ногата и ќе видиш дали му се точни.
    Инаку ние сме уште една недела и 9месеци,цело време наоѓа за нешто за да стане и да стои, почнува да ги пушта рачињата и да се обид
    ува да стои сам, и кога ќе паѓа паѓа само на газе, не паѓа скроз. Се надевам за брзо ќе проодиме па летово да трчка е надвор:D

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Големи му се малку, ама ке ги надрасне. :)
    И мојот син исто такви обиди има, кога се држи за нешто, пушта по неколку чекори. А и на иста возраст се. :)

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.416
    Прочитав негде некоја статија дека најубаво било од 7-15мм да биде поголемо, брзо им расте ноџето ќе му бидат точни за брзо:D

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Број 20 се патиките, мислам дека има 2 сантими луфт. :)

16. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    53
    Здраво мајкички бебето е 9+ овие 3 4 дена приметувам кога го држам да оди со едната нога гази на цело стапало а со едната оди на прсти има ли место за паника? Кога стои во место стои убаво на двете стапала, стои сам, се држи за мебелот и се исправува сам

17. Marinicaaa

Marinicaaa Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Zdravo majki se izvinuvam sakam da ve prasam sin mi ima 1god i 2 messci i uste ne e prooden, stanuva sam se ispravuva ama ne e prooden.. A site negovi vrsnicinja se poodeni dali ima mesto za panika?? Fala pozz

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Исти сме и ние, и возраста ни е иста како Вас.....Сите околу нас што ѝ се врсници на ќерка ми проодеа, таа само се исправа и оди по кревет, не да се пушти сама. Последнава недела гледам дека прави обид да стои исправена без да се држи за нешто. Јас не ја притискам. Кога јас не сум сигурна за некоја работа не ја правам, така и таа. Колковите и беа во ред на последното ехо, не се грижам. Од друга страна пак зборува многу повеќе од овие кои прооделе. Не се грижам...ќе прооди

19. Marinicaaa

Marinicaaa Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    I nas kolkovite ni bea vo red na eho.. Isto i sin mi zboruva poveke od ovie so odat.. I sin mi pravi napori da stoi sam bez da se drzi ama ne e siguren uste.. Ke bide

На Nevenche26 и Ygritte им се допаѓа ова.
  20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Ич не се секирај. Последен пат кога бевме на ортопед ми рече, немој да ја форсираш. Остави ја сама да прави се. Од 4 месеци седеше самостојно, на 8 почна да лази газечки исправена, тек на 10 пролази стандардно, на 11 веќе се исправаше, ама не сигурно. Не ја форсирам. И не ја споредувам со другиве деца на нејзина возраст, сите се различни

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.