Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодување кај детето

Дискусија во 'Бебе' започната од del-fin, 21 февруари 2011.

1. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Овие ги добив на подарок и само за мода беа. Јас не би ги купила никогаш затоа што немаат намена и се скапи.
    Кога ке прооди убаво, тогаш ке ти требаат патики. До тогаш нека си оди дома бос или по чорапи.

И за првите патики е многу битно какви се. Мора да се лесни, напред како палачинка да се виткаат, позади петата да е цврста, и внатре рамни да се. И да се 1 цм поголеми. Тврдите патики одма фрли ги.
    Ако не си сигурна кои, погледни ги најк танјун (мада ги нема кај нас), најк стар ранер 2 и револушн 5. И двата типа ги имам и се супер. Имаат и адидас вакви модели ама не знам да ти посочам кои.

На babyboy1 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    Adidas run falconI 1621336624607..jpg
    Презадоволна. Меки мрежести како Најк танјун и Најк ран се слични. Едвај бројче најдов.

На babyboy1, MilaSs12 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.402
    Мајка, ти беше во странство или грешка сум? Ако си, тогаш купувај Elefanten, ако не, од препорака тука на форумов ги земавме Nine revolution5, супер оди малава со нив, сега и земав уште едни друга боја за да ги менува.

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Зедов најк и рибок со нов ќе видам како ќе оди..
    20210518_154435.jpg 20210518_154334.jpg

Го видов овие ама немаше бројче овде кај нас..

Не сум во странство ама можат да ми донесат ќе ги побарам..можиш да ми ги сликниш?

На Presrekna и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  5. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    20210518_153802.jpg 16213460762298495443634379625374.jpg
    Ги имам и овие, ама неможи со нив да оди не се виткаат и тешки му се..тие да ги спакувам значи...

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.402
    Рибок за тек проодено се тешки, ние имаме, иско оди супер со нив, ги носиме само кога петаме повеќе со количка. Еве ги, најлесните патичиња, има и сандали од оваа фирма, има и со лепенка патики, чизми, спортски, за дотерување. Во Deichmann ги има или на нивтата веб страна.

Прикачени фајлови:

На minne992, Jana06, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Овие се тешки маслинестиве нив не му ги облекувам..
    А овие
    20210518_154435.jpg
    се лесни и се виткаат..

8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    @babyboy1 од сите, овие ми изгледаат најдобри,

Screenshot_20210518-164844_Chrome.jpg

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.383
    Ваков модел само кожни,без мрежичка Рибок му беа вторите патичиња на моето. Штом тие се виткаа и му беа удобни,претпоставувам дека овие уште повеќе се виткаат.
    Мене како модел ми се допаѓаат овие, ама на мм му личеле на женски па затоа не ги купивме сега кога баравме поголемо бројче.

10. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Вчера му ги облеков и си оди нормално како бос ко ќе е..лесни се и се виткаат можи и на прсти да оди..
    Машки женски нема врска конечно ги погодивме :D

На mal.ecka и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  11. Стефанија12

Стефанија12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Здраво мајки синко за неколку дена е 11 месеци но од вчера почна да се пушта јас седам на една страна тој од друга страна и дојде до мене после колку време од прилике кога почнаа вака да одат стабилно проодеа вашите малечки

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Мојот првите чекори ги направи пред 2 месеци и сега си оди по дома и надвор ама сеуште не е убаво прооден во смисла се сопнува, ќе му пропадне ногата во дупка во тревник. Не го оставам да оди покрај мене, се плашам сеуште туку го носам со количка до тревник и таму го пуштам слободно да паѓа, да лази, си игра, си бара каменчиња. Мислам дека после 3-4 месеци одат слободно надвор, а поверојатно е дека е индивидуално.

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Проодено дете се смета кога само ке стане од под без да се држи за ништо. Сега претпоставувам поаѓа откако е исправен а се исправа додека се држи за нешто?
    За околу 1 месец ке го научи и тоа. Индивидуално е, и 2 да се, не е проблем.
    Стабилно ке оди надвор за 2 3 месеци.
    Ке го совлада и тоа со тек на време. Со секое пропаѓање и сопнување се учи како треба. Мислам дека за 6 месеци од првите чекори се спвладува одење по нерамен терен ама зависи и од детето. И дали оди најчесто на бетон или во трева.

На nadenadia и Jana06 им се допаѓа ова.
  14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Моево сака да прооди и многу се брза. Се до него сум седната на под. Ќе го легнам и он одма се влече, не лази, со рацете се влече нанапред, ќе стигне до маса, стол или табуретка и ќе стане. И си стои, и ако одам јас до кујна се врти по мене и тргнува, и после вториот чекор е на под паднат и вришти.. Патики имам неколку пара земено, само за надвор му ги ставам, дома е постабилен додека е бос.

На nadenadia и Dikinzi им се допаѓа ова.
  15. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Женчиња хелп, на малата и ги мерев стапалцата. Измеѓу 10.3 - 10.8 и се некаде. За патики требаше да гледам 1цм повеќе така?
    И на нет гледав за адидас и најк различни се вредностите.
    Кое бројче би одговарало како за неа? :wasntme:

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    20-21 зависи од брендот. Ќе мора да измериш.

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Анкси

Анкси Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Моето дете има 13 месеци, минатата недела сам се пушташе ако јас стоев пред него и го чекав на кратки релации но еве го веќе неколку денови не сака сам да оди. Постојано бара раче или се држи за масичка и не се пушта. Дали некоја има вакво искуство? Инаку оди во градинка и свекрва ми вели можно е да има паднато и да се има уплашено. Ако е така како да се победи стравот?

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Нормална фаза е паузата.Мојата преоди на 11месеци така направи неколку чекорчиња и после паузираше или лазеше или одеше кај што ќе се држи за точно на 12м да почне да се пушта сама.На почетокот се држеше за нас за рака и по некој ден се пушти.Немаш потреба од страв, ќе си прооди.Се уште мускулите не му се спремни, кога ќе ги зацврсти ќе прооди.Па после ќе велиш леле не седнува:lol:.Стравот кај толку мали деца се уште не е развиен, не е исплашен тоа се бабини деветини.
    Овакви паузи има и кога ќе проговори.

На Dikinzi и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Знам прашано е 100 пати кога се смета за дете дека проодило али пак не сум сигурна за сите е различно.
    Синко пред 4дена се пусте сам од кај мм до кај мене и еве секој ден си се пушта од кревед накај мене или ако здогледа нешто интересно од маса до кревет од сегде сам прави 6-7 чекори и паѓа и од седнат како што ќе падне станува сам без да се држе на нешто за да стани и си седи во место без држење дали да правам постапалки?? Ми проди детево или

На Bella*, forumce и Dikinzi им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    6.151
    Даааа, лесни чекорчиња :clap:
    Сега секој ден се постабилно и постабилно ќе биде :)

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.