Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодување кај детето

Дискусија во 'Бебе' започната од del-fin, 21 февруари 2011.

1. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Дефинитивно да

2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Исто баш и ја прашував во друга тема пред две-три недели. Најк и Адидас различен калап имат , Адидас помал калап се. Јас земав Најк аир мах ( лесни се , не се толку неудобни , во моја одбрана :rofl: ) сега пред недела дена , 22ка и големи се па може и 1.5цм да е . Исто и кај него стапалцето 11цм е некаде. Јас на лист мерам , потцртувам и со метрото :D 21 беше 11цм , 22ка 12цм. 21 ќе му беше таман со мала луфта ( комотна) ама не ми се зимаше , а кај 22ка има поеќе простор ама не е нешто да му смета многу , кога му ги облеков добро изгледаа на нога . Да имаше 21.5 ќе земев , и баш добар избор ќе беа , ама немаше на залиха од моделот , одма одат тие бројчиња :envy: И така дури прооде салам ќе му бидат баш ок :D Јас сега за роденденот му ги порачав за да ми сe вклопат со облеката поеќе :D За одење уште се држиме за една рака , сам рано му е :emo:

На Klara91 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Ортопед не препорачува со патент обувки. Посебно не долу на табаните.
    Најк револушн или ранер стар.
    Како се со броеви чико? Во споредба со најк ако имаш.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.602
    @Poppins и твоето нема годинка? Од @LivingGlam знам дека нема…има интерес за одење и кај двете? Кај моево нула интерес има да заоди, си мислам до година и пол ќе ползи…а за ползење е машина, ползи од 8 и пол месеци, како мечка е, цела куќа се треси од него, се крева за предмети, оди околу маса сето тоа ама да се пушти не…порано обожаваше да патка сега не..два чекори, паѓа на коленици и продолжува да лази

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nema razbiracka so babine se od kegi mi nosat patiki so pernice...ke gi frlam dzabe kupuvaat a im iam kazano...nastrana perniceno mn teski mi se vidoa nekako bebe nejke da gi vidi a i gi priblizis na noga vristi

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    18.379
    Види на сајтот има и сантиметри. Мојот носи адидас,исто бројче со чико.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Годинка праве кај мене сега за 3 дена :dance:
    Исто лазе од пред 7месеци , профи е :D затоа и друго не го занима |( , оде вака исто околу маса , крај кревет , е имаше исто баш до пред 10тина дена таков период сака да го шеташ чекор два и одма на колена да лазе (facepalm) и нема шанси за поеќе. Сега еве скоро недела дена сака да го шеташ наоколу низ дома за една рака , уште нема добра рамнотежа скрос ама ден у ден подобар е , мислам дека ова им се фази постепено од една у друга дури се опуштат. Лазењево ги зезна скроз мислам:envy: Сега почна и да се искачува на се што стигне , столчиња од сестра му , кревет понизок , се друго е поинтересно освен одење (facepalm)

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Истооо под повеќе точки :D
    Најк аир одбравме, рано е уште па за одење ќе земаме посоодветни. :$

Интерес има, да го шетам јас :D
    Го држам под мишки, далеку е од проодување.
    Вози проодувалка по малку сам, го држам па го пуштам. Се труди кутрото, ама ко пијано е и кога го држам.
    Важно патики му купив, меракот е голем.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Битно на слика убав да ми е сега :tmi::D

А кај мене се отрезнува веќе :rofl: ја шпагетка си го викав :D ама битно почна да изразува желба , де настрана , де право , ама вие денови го управуе чекорот , ама рано е у секој случај. Како оде кога го држиш под мишка ? Ја а го фатам под мишка лета на прсти право , а за рака коа го држам газе со цело стапало ама де на страна де право , па сет се витка :dance: :ninja: и на крај :bug: :rofl::rofl:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  10. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.602
    Ехе моето одамна се качува по се и сешто, по столови, по хранилка, пи тоа комодата пред телевизор, по една како проодувалка како камионче има ама само се исправа и толку…никаков интерес нема за одење…ајде кога ќе им дојде време, ќе биде :)

Ехе јас Најк патики од пред 5 месеци му купив плус доби скечерс на поклон, нека си фаќаат прашина,ама меракот е голем :lol:

11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    А па на цицибан да ги видиш :x Олово :drunk: Одма ги џитнав у плакар со се кутија да не ги гледам и кеги ги имам , не се толку тешки како овие на цицибан , ама ружни ми се , и тие си нанат у кутијка ^_^

@doubleinfinity на мојто газот му тежеше па од скоро почна активно да се искачува :D , а се исправа на се од кај 9м сам со добра рамнотежа , ама го мрзе бе :envy: баш мрза дета беше , сега вие период почна да праве лудории повеќе , иначе така лазење активно само. Сестра му точно на годинка прооди он ке затера подолго , ама да поуживаме уште малце оти после забавата почнува кога ќе проодат :rock:

На LivingGlam, Klara91 и Prolett им се допаѓа ова.
  12. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.602
    Тој сега се ршум прави, се од комодата пред тв долу, имав преубава замија ми ја тргна на под цело цвеќе со сета земја,одвај исчистив, а можам да замислам што ќе прави кога ќе оди..,и јас мислам на моево му тежи газот и полесно му е да лази

На LivingGlam и Klara91 им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Постабилен ми е така, на цело стапало гази. Уште не е за со раче да се носиме.

На Klara91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Колкави се вашите ? Ја мислам дека на @doubleinfinity за брзо ќе ти прооде , овие нашиве уште треба да се трезнат :D :D
    газешe и кај мене на цело стапало , па од коа почна да се пушта за една рака само и смени , ако го држам под мишка лета на прсти (facepalm) Ептен ми е троска детево :rofl:

15. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.602
    Моево пред една недела наполни годинка, ама ти велам некако не е заинтересирано за одење...застани го на нозе, тој клекнува и почнува да лази...некако како да не му се свиѓа одењево, му тежи прилично газот :rofl:

На LivingGlam, Poppins и Klara91 им се допаѓа ова.
  16. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    леле се изнасмеав хаха мојот направи 13 м и како и вашите за лазење е стрела не можеш да го стигниш, ама за одење хахаха па и не сака се лути кога го фаќам за раче, се нервира ги витка колената за да седне. Кога стои на нешто исправен, потпрен пушта рака ако му изгледа блиску и за малку не стига до друг предмет се пушта со одење 2 чекори, ама ако осети дека е далеко пак се пушта да лази хаха смешки е... Мери, премерува само и никако да се отпушти, ама полека ајде ќе биде

На BeLLaDona23, LivingGlam, doubleinfinity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Мојата конечно се пушти низ дома и надвор одеше сама без раче:inlove: Се залетува мислиш ќе полета. Инаку има скоро 15 ипол месеци и почнав да се секирам. Ама ете се во свое време. Дома прооде со чорапчиња, панталоните внатре во чорапите, ко комита е:D инаку мислам дека направивме грешка што воопшто не ја стававме во дубак по препорака на ортопед. Последните недели ја ставав почесто, за да сфати дека се оди на стапало, не на коленици:whew:

На Klara91 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Kako se konvers so brojcinja? Se spremame za prv rodenden, ne e proodena uste, niti pa stapalo sum i merela i pojmq neam kako, valjda tamu prodavackite znaat sto kako :?:

19. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Здраво девојки, моето 13м за 10 дена 14м се пушти веќе и оди, па мама полека да се спрема за правење постапалки. Па ме интересира тоа калапчето стапало каде можам да го најдам?

20. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Да ве почастиме :inlove: IMG_20220224_160127.jpg

На Slonce91, Chanell*, sani99 и 18 други им се допаѓа ова.