Keke moja denes igrajki so igracki na pod se ispravi sama i naprai 10tina cekori sama i na kraj si padna… mama presrekjna, prv pat se pusti da odi sama, dali mama da slavi ?
Здраво мамички, дали може да ми предложите обувки за проодување? Се двоумам меѓу Цицибан или кеги шуз. Од кои сте повеќе задоволни?
Има многу различни мислења и ставови и меѓу мајките и меѓу ортопедите, многу се двоумев кога требаше прв пат да купам. Гледав и на Цицибан ама ми беа потешки и покрути, па ги одбрав проодувалките на Кеги кои се супер лесни и меки, потоа купивме патики Најк, а за во градинка топлинки Кеги кои обожава да ги носи инаку е 15м.
Најобични рамни патики од било која продавница. Цицибан и Кеги не се препорачуваат заради перничето на влошката.
Цицибан имаат многу тежок ѓон. Кога ќе ја свиткаш обувката на делот кај прстите треба лесно да се витка, а кај цицибан е потешко. Кеги не ти ги препорачувам заради перничето. Цела влошка внатре е некако како искривена, добивме такви за подарок дали 2 пати ги облеков. Сега е пролет и патики би биле најсоодветни. Има моделчиња на nike, adidas, reebok што се така лесни за одење. Јас за проодување земав патики Nike star runner и предобри беа, сега пак ќе земам такви исти.
првото детенце прооде во кеги патичиња со патент, што мислите за овој модел за проодување? 20 скоро и да нема бројчиња од овој вид на лесни патичиња , секаде по онлајн спорт продавници почнуваат од 21 со должина на влошка 12.3 цм, малата има 11 см стапалце. мислење?
Убави се ние ги имаме само што на 11см стапалце подобро е да земеш 19,5 пошто на 20ка многу напред ќе му оди ноџето.
Ovde sekoja majka ce si kaze razlicno. Nekoi so patent kako na kegi a nekoi nosat vakvi. Jas vcera go odnesov moeto na ortoped inaku ima 11 meseci i sdga prooduva. Ortopedot mi go pregleda i veli deka prvite da bidat kako od kegi sto se. Letovo rece ce ja ostavas povejce bosa. A potoa ponataka koga ce proodi ubavo za nekoj mesec ce i kupis ramni vnate da se. Evo kako ovie sto gi imas ti staveno
Зависи кој модел гледаш има и со 11цм влошка и со 12цм. На синко првите Најк 12цм 22ка се. 21 се 11цм. Адидас ша др калап се , рибок , пума и тие . Разгледај подетално.
Што мислите за Nike Air max за тазе проодено дете, прооде пред 2 ипол месеци. Се мислам зошто се со малку повисок ѓон
Не знам дали е за тука прашањето, ама како да го убедам син ми да носи патики? Сака да стои на нозе, уште сега оди држејќи се за мебел, иако уште нема 8 месеци, ама патики никако не сака да носи. Не само што ги соблекува и плаче во нив, туку и не знае да стои во нив. Кога му облечам патики и го исправам да стои, целиот се вознемирува, прави некои чудни движења, не стои како кога е бос. И од кај да му најдам убави, не многу тешки патики? За летоска подобро е сандали или патики?
А зошто патики од сега му облекуваш? И мојава од 9 по мебел одеше па на 14 сама прооде и тогаш и купив. До тогаш никакви патики кондури немаше. Прво е убаво боси да научат, потоа им треба уште малку време да научат со патики.
И ја така мислев, и кога одиме некаде сами не му облекувам, ама сите ме критикуваат зошто бос, требало да му облекувам патики. Цитирам "Невела е да оди босо детето".
Ич не се замарај што сакаат нека зборуваат кој ги прашува. Еве ја сега ја возиме со количка без кондури и само што ќе и речеш ајде кондури да облечеме пресреќна е крева нозете чека да и облечеме, знае дека ќе оди кај што неа ќе и текне , по трева, по кучиња, мачиња , гулаби , по канти по се и сешто .