И ние ги имаме истите. Ги обожава. Многу се лесни и очигледно и удобни се. И по дома знае да ни ги носи да и ги облечеме. Има 1 годинка.
@brm_brm Да, Flex runner 2. Овие јас ги гледав на заландо ама не ми се нарачува без да ги видам во живо. На изглед се ок ама што знам, ако се решам да нарачам ќе ти пишам какви се.
Ортопедите не препорачуваат дубаче. Исто така не е гаранција дека порано ќе прооди. На една другарка што ја ставаше малата во дубак, еве на 14 месеци сеуште не оди, а друга што не го ставаше бебето и прооди на 10 месеци.
Абе ваљда е до детето. На другарка ми мала ене ја 2 години роденден и чекаа не е проодена. Исто и они не користеа дубак
Мало ноџе има, ќе имаме мака на почеток. Ортопедот вика обувки не се додека не прооди Таа не оди ама надвор сака да згазне некое чекорче а не е секогаш за боса.
Гледам најк имаат бројчиња од 17 најмали. Сега незнам кај нас дали може некаде да се најдат. Видов една мајка надвор на не проодено бебе му облече топлинки што се за дома можеш да пробаш. Што знам по мое не може ништо да биде од 5-10 минути што ќе облечеш патики. Како да оди надвор боса? Или дома кај мене е цела куќа со плочки, да ја пуштам по плочкиве боса? Јас носам папучи зошто таа не?
Ама ако не оди уште, и има мало ноџе, и да земеш мал број за 2 недели пак ќе менуваш? Ако не оди, стварно земи нешто за тие 5-10 мин кога ќе згазне да не е боса надвор. Не дека е надвор нон стоп. Дома некај си ја боса и готово. За 2 недели може ќе најдете таман бројче што ќе и биде.
Не си ги видела моите. До 14м не знаеше што е патика. И сега најчесто се вози бос, ако изрази желба да оди тогаш му обувам патики/сандали. Со второто ќе биде иста приказна.
И ние сме боси . Свекрва ми пред некој месец се запна едни сандали да и облече, како тоа боса ќе одела на роденден... Ама мала не даде ништо да и облечеш на нога Ај за година две кога ќе бидат сите во фрозен облечени џабе дотерувањето ќе биде.
Мене мајка ми нон стоп ме кара зошто не сум му облекувала патичиња за приквечер коа шетаме. Па и ми вели со кој ум сум го сликала босо детето. Кошула и панталонки вика ќе му натнеш, а босо!! На ништо не личело така. А моето со око нејќе да види чорап или патиче.
Majki predlozetemi koi se najdobri za prooduvanje kakvi da zemam obuvki dobivme edni na ciciban sandali no nekako kako teski mi se gledaat
Ти исто ко мм. Тој само ми викаше 'само нашето дете е босо, за срамота' Искрена да бидам, јас му купив пред да прооди, пред 2 месеци. Кога ќе бевме излезени, сакаше да се шета со придржување за клупа, количка, трицикл и не ми беше безбедно да го пуштам бос да оди. Дури сега му се кнап точни, сега треба да земиме поголемо бројче.
Исти сме и ние. Веќе не сака в количка ни враце туку да оди, башка заладува приквечер. Земавме и ние патичиња, големи и се се сопнува, ама ајде за мода да не е боса. Дур да ги изгубиме де. Од кеги има мали бројки ама мм запнал неееее, ортопедот рејол од кеги не. А цел град ги гледам дечиња со кеги.
Јас прво се мислев за Адидас или Најк. Моето има едни од Ваикики му земав како бебешки ептен, меки и едни Адидас. Повеќе овие од Ваикики ги носи искрено. Адидасот многу лесно може да ги соблече и не сака да ги носи. Дали му се неудобни, не знам.