Ако соработува, најди игри преку кои ќе ја вежбаш клекни-стани, ем ќе вежба да се исправа, ем ќе зацврстува мускулатура за да може да прооди побрзо.
13-14 mes isto i bese strav i prvite cekori i bea so nesto u race...topce mali, igracka ili cvekinja nadvor. Moze i toa da e ama sigurno ste nadvoe sekoj den eve doma i da o fali nadvor ke se pusti koa ke se oseka sigurna.
Majki normalno li e koga ja patkame malata da gazi prvo na peta pa na prsti. Inace e 11+ i laza ama kako vojnik se vlece, ne laza ispraveno, se kreva na krevetce i stoi vo mesto i napred nazad so gazeto mrda no ne se pusta da odi nitu fatena za krevetceto nitu za mebel ili nesto drugo se faka. Ne e stavana voopsto vo dubak
Па така треба да гази пета па прсти. Зошто ти е чудно? Не ја форсирајте, ќе ѝ дојде само и ќе се пушти.
Jas i taka se sekavam deka ni kaza dr na pregled, no site koi ja vidoa cudno reagiraat pa zatoa i se zbuniv Blagodaram mnogu
Мајка треба да се пожали во Мајчински, за бебе да прооди изгледа. Прооде мојата немирка на една недела пред да направи 14 месеци. Што пие кафана
Лесни чекорчиња мајка. Ме пресмеа @Pacient srna ...хахахаха. Мојата уште не е ама јас сум дефинитивно уште сега за дијазепам. Мојата се пушта сама бајаги така прави чекори ама е како пијан човек, како пластелин се витка дур оди. Норнално е?
Таман работа да не е нормално. Од некаде мора да се почне, па уште малку нема да можеш да ја фатиш. Моево секој втор ден ме вади од акл кога се затрчнува накај скалите за надоле.
Моево црвче готово тргна во акција и надвор. Не можам да ја соберам од лулашки. А дома си шпарта по соби. Ќе се занесе троа ќе падне па пак ќе продолжи. Научи и сама да си станува. Се смета за проодена, без оглед што се клати кога оди? Постапалки да правам?!. По која рецепта се прават? Се даваат нешто по луѓе или не? Сами живееме де, нема на кој и да сакам, ама да си прашам. Бабиве ме пукнаа ајдр кога па кога ќе правиш.
Проодена е. Јас не правев постапалки, туку порачав путер колачиња во форма на стапалце. Ги раздадов по најблиските.
Порано се меселе како колачиња дома, но немам појма од рецепти. Не е тоа за мене. Плус имам слушнато се поставувало пред детето огледало, чешел, телефон... некакви предмети и за што ќе се фатело детето прво тоа ќе го интересирало . Мислам дека таков некој адет се правело.
За братучедите мои пред 12 години го правеа ова, чисто за смеење Богами и јас ќе го направам, пресмешно ми е Инаку едниот се фати за стетоскоп ( сега го интересираат само коли ), другиот се дофати за пенкало мислам ( сега е тежок музичар, само свири и пее по цели денови )
Da prasham od kade narachavte postapalki i po koja cena? Veke se pushtame bajagi i kaj i da e pred prooduvanje sme Ve chitav pogore izgleda ke gi slusham jas babinive devetini iako za mene se glupost.
Mojata se drzese non stop ispravena za igralnata i odese drzejki se so edna raka za ogradata bez prestan, denta koga proodi ne zaspa prethodniot den voopshto kako da vezbase cel den se svrte i jas pocnav da ja bodram i se pushti...