Имам пишувано во темава дека конкретно на најк цм на патиките се должина на стапало...се отепав од мерење и истражување дури сфатив Други марки имаат друга политика...некои цм на патиката/ топлинката се цм на влошката...и за да не си правам стресови почнав со најк и цело време само најк купувам...за друго одам со пробување...иначе незгодно им е тоа со поголеми патики само кога проодуваат, моето малку се сопкаше...сега веќе не
Можно е бебе да прооди на 10 месеци? Поголемиот прооде на 13 месеци, ама претходно стабилно се држеше за кревет, маса и беше многу претпазлив. Ова е храбро, од лазечка состојба седнува, и станува со задржување, ама проблемот е што се врти и ми е страв да не се удри. Нема страв некако. Второ дете, мислиш се ти е веќе познато, а тоа нема допирна точка со брат му. Ни на земја повеќе не е безбедно. Лази до некаде каде ќе најде површина на која ќе се задржи, стои кратко и се врти. Еднаш падна, не беше страшно и пак го повторува истото... Како да постапам, помош
Можно е. Најголем дел од децата после 1 година проодуваат ама некои и порано. Син ми на 11, а претходно два месеци по мебел одеше. Отстрани се што е остро, заштити ги рабовите, и тоа е. Ке се научи и за брзо ке се пушта целосно сам. Децата се многу пргави, не може да го заштитиш целосно од паѓање. Ама од една два пати ке научи дека е опасно и боли кога ке падне и ке внимава.
На другарка детето пред некој ден прооде на 9ипол месеци. Исто вака стануваше од лазење и кратко одеше па седнуваше. Деновиве ептен се пушти а тек 10 месеци ќе прави. Немаш многу што да правиш. Обезбеди околина и верувај му
Патичињава океј ли се за проодување? Некоја мама да ги видела во живо, дали се виткаат? Најкот нигде ги нема па ги нарачав овие
И јас ги земав овие, бидејќи не можев да најдам мало бројче Најк. Инаку се виткаат, но помалку од Nike star runner или Nike revolution 6. Многу тешко да се најдат мали бројчиња, едвај и сандалчиња најдов без перниче внатре а лесно да се виткаат.
Ги имаме истите само машка варијанта. Убави се, лесни. Ортопедот ни даде препорака сите нови патики прво да му ги раздвижиме рачно нагоре надолу кај што се превиткува за полесно да ги превиткува и дете додека оди.
Јас ги нарачав ама уште не ни се носени. 21 а големи и се некако широк модел. Мојава не е репер, прав скакулец е. Инаку да се виткаат ама не нешто многу како најк стар ранер.
Чудни се броевите некако, јас по цм на стапалото нарачав 22, иако малечка ми е некако за тој број… ама па 12.5цм пишуваше дека е. На 21 што пишува?
Уф не знам. Кренати ми се, не можам сегавда буричкам. Ќе проверам. Ма да секое дете е различно. Пример мојата носи 20 адидас од ноември навака и уште и точен, ама иде веќе накај кнап. А е 21 месец. Има дечиња на оваа возраст и 24ка шо носат.
И мене тоа ме интересира моево ќе направи 6-7 чекори и ќе падне па викам прободено е или треба стабилно да е
Па не паѓа, бара за што да се фати или внимателно ќе се спуштат на под, па затоа незнам дали да сметам проодено или рано е уште. Ајде по искусните мами ќе ни кажат.
А што е битно дали ќе кажете проодено е или не е? Штом се пуштаат, проодуваат. Нормално на почеток да се шантрави со вежвање добиваат стабилност. Одењето е процес.
Процес е тоа, не можеш да речеш еве од денес е проодено. И што е важно? Си чекори, се труди, нема точен момент кога "ќе прооди."
Битно ми е зашо му ероденден па сакам со тортата да давам колачиња на 15 луѓе што ги планирам за роденден. Па викам да не е рано за колачиња Е затоа ми е битно и затоа прашав а не да кажувам негде и слично