Има и зелени и сини, и затворени и скроз како сандалки. На оваа цена имаше плус попуст во продавница https://peko.com.mk/mk/detski-sandali/5182-Array.html#/2,големина,19
Се пишувало на темава ама се уште има поделени мислења и препораки. Кои патики би биле најдобар избор за проодување - Кеги, боси обувки или "обични" како на пример Адидас?
Нас ортопедот ни препорачуваше обични, меки (нешто како адидасот), ама јас не успеав да најдам бројче од таков модел, па земав проодувалки од К&К (истиот модел ко кеги). Супер поминавме со нив, жал ми беше кога му омалеа Поделени мислења секогаш ќе има, твое е да одлучиш што мислиш дека ќе ви одговара највеќе. Со ниту една од опциите што ги имаш наведено нема да погрешиш.
Адидас се тврди, не се најудобни за проодување. Малото сега има едни на кеги (тие со патент одоздола) и едни од Пеко, скроз како опинчиња се. И не ги осеќа кога оди, не му сметаат. Адидас откога ќе прооди убаво може. И тоа од меките адидас не 'зимските'. Ги имам од големиот скроз нови останаа, после 2г дури почна да оди слободно во нив, а на годинка прооде. За зимски имаме на цици бан.
Ве прочитав страни наназад и сега сум збунета уште толку за тоа какви да земам. Уште не е проодена, оди цело време држејќи се за нешто. Дома е боса, ама надвор пример ако седнеме на клупа, се движи околу клупата цело време, не знае да седи. Па сакам добар избор да направам со купувањето. Некој што е во Швајцарија или Германија да ми каже од кај има земено и какви?
Ние баш денес бевме на ортопед и ни покажуваше каква патика. Вика не забегувајте со специјалнине "патики за проодување" тоа само во Мкд постои Имаше таму адидас патиче, вика да се витка цела, цврст ѓон, мека патика, најважно да не е мала на ноџе, да има доволно простор за прстите. И вика шатило на 4-5 недели ќе менувате.
Јас од Швајцарија од Дозенбах зимам вакви, веќе 3 пар носи многу му се погодено меки се лесно се виткат. Првиот пар ги земав баш пред да прооди одеше исто по клупи или огради на улица и само со тие сакаше, не даваше други да му облечам плачеше. Види ги и на заландо имаш поголем избор на бои.
Тој е ахахах сигурно сам си кажа јас на сите го зборам истото. Ама и верно ми е зошто се поклопува со 3 други доктори
Ве изначитав и јас девојки но, сега мене препорака ми треба за проодувалки чизмиња нешто зимско. Проодувалки патичиња имаме од Кеги и што знам ок се, си велам. Сеуште не оди ама се спрема, исто сака да патка надвор, врти секаде со држење. Па некој ваш совет?
https://k-k.mk/product/bebeshki-zimski-patiki-so-lepenki-zima-1 На овие мислам, макар што ние од пролетни, летни, се со ред имаме испробано.
Да, и јас ги гледав баш овие и сакав да ги нарачам ама ми кажуваа дека внатре крзно нема само надворешно е и ме ставија во дилема.