Ми прооде бебе прави по 4-5 чекори па седнува, не е оноа да оди низ соба подолго, ама сепак се движи без држење за предмети.
Zdravo, imam 10 meseci bebe i nesaka vo dubak, iskreno i jas nesakav mnogu da go stavam i zato ne se navikna ama imam potreba 10-15min ponekogas koga gotvam epten. Dali prooduvalka e podobar i pozdrav izbor?
Син ми имаше туркало, не класична проодувалка и почна често да паѓа нанапред ако забрзаше без да го турка количето, се коригира тоа откако му ја тргнавме играчката. Тој трчаше со него и ваљда се имаше научено да ја префрла тежината врз рачката, не знам.
Мене на ортопед заради ова ми рекоа дека и проодувалка/туркалка (не знам што е разликата? ) не се препорачува. Затоа што детето се наслонува напред кога оди со неа
Не би го оставила јас сам со проодувалка, не е сигурно како дубак, може да падне без надзор постојан. Син ми доби на поклон кога проодуваше, ама ич не ја искористивме, си се држеше по мебел.
За 10-15 минути во столчето за јадење, даваш 7/8лажици бркалки и завршуваш работа додека ги фрли сите доле. Јас вака правам.
Исто, мојата и подолго си седи. Имам една пеперутка од џамбо што се лепи па со таа си игра, или со спинери, или вадам од фиока по нешто што вика Неоми
Ви благодарам на одговорите. Леле да и моето нанапред понекогаш почнува да оди со стомачето кога ќе го фатам за две рачиња и избегнувам. Сега се крева и оди по мебел ама на прсти ваљда ќе се намести тоа со тек на време. Мало е уште мислам за да се пушти, големиот син тек на 13-14 месеци се пушти и тоа со страв.