Да имам 200 000 евра и да не сум информирана за банката ??? Исто - берза...и ова е берза на пари Вложуваш пари во акции и да си спиеш на ,,три и пол,,. Информацијата е сила , информацијата е моќ ....имаше една ваква, ја кажа еден, ама избега
Ризични да, ама на долг рок се исплатливи тие пласмани. Банките ако не се ликвидни и не можат да искешираат милиони не знам кој Си имаат свои политики и они ама превземање без претходна консултација и усогласување на условите е чист рекет и уцена.
Ликвидни се. Освен една. Банките се движат према дневна ликвидност. НБРМ нема прошка за ликвидноста, Затоа, секоја Банка си држи до ниво, па макар и минимално
Ако ги подигнала Нина парите пред 2 месеци - реагирала на инсајдерски информации затоа што точно пред 2 месеци е донесено решението за одземање на лиценцата на Еуростандард банка. Толку едноставно е.
Како може ризичен пласман да ти е исплатлив на долг рок. Ај објасни ми. Која Банка е глупава да си стави трн во здрава нога. Освен КБ не видов некој експресно да понуди пречекорување дозволено. Сфатете, банките работат за профит. Не се социјални установи. Тоа е тоа. А како ќе биде со одобрување на кредитите и рефинансирање не знам.
И Левица на Апасиев, сметката над 30.000 еуричи им била во Еуростандард. Аииии, професоров не следел ситуација
Ризични у смисла да превземат толкав финансиски товар за краток период, инаку ниедна банка нема НИКОГАШ да работи у нејзина штета тоа е нормално. Затоа си постојат проценители.
Zadolzitelno li e da se izbere druga banka, moze li da ostavime postata da si sredi? Svekor mi zima penzija preku posta on zivee vo drug grad, epten e star,nisto od ova ne znae sam da napravi
да е само он. Фирми има кои имаат договори со влада и од каде се ангажираат работници на објекти на влада кои имаа сметки таму ко и сите нивни вработени пошто, така им налагаа за да им префрлаат плата. Белким и они биле паметни па извлекле шо имале по инсајдерските информации) уште лани. Кога ќе имате инсајдерски инфо за тутунска, тагнете ме.
Таа колку пати ја опљачкаа, срцето им отиде на сите нивни клиенти у петици при секоја кражба, отрпнааа веќе.
Ќути. На крај под перница и во касичка ќе си ставаме се, најсериозно. Ни картичка ти треба ни штедна книшка ни бутур.
Еве крекаче од бара, за НЛБ, имаат убави станбени со убава камата,,до 31.08, бе трошоци Купи му на какачето станче , додека стане дечко/девојка, ке си има, а ти ке си исплатиш по убаа цена
Ќе помислат луѓе дека бог знае колку пари имаме, само штета ќе ни направат така. Сеф е за оние со 200 .000 ние ко мајка ми нс времето, нешто пари у тефтерот со рецепти, други во друг тефтер, трети зад книги....
Охридска не сака да прима Па глупава е. Во нормална држава тоа не би поминало, кај нас се е можно. Само што јас не знам од кај дошле до два месеца, кога и на имотниот лист и стои дека депозитот е од 2017-2019, значи 2020 не бил таму https://bankarstvo.mk/вистиномер-го-осуди-политичкиот-прог/
Како министерката Нина подигнала пари на 24 Јуни, а банката затворена на 01.06?? Дали имала инсајдерски информации, и со тоа си обезбедила успех за себе а сите други штедачи на банката изгубиле. Дојава ли е, 1 во 1, за другарка прашувам?