Тоа што НБРМ им одзела на 01.06.2020 не е во доменот на депозити. Кога не се разбирате не пишувајте глупости по форуми. Си има наведено во кои области од работењето е земена согласноста за работа на Еуростандард.
За депозитите се фативте? Онака си седнале на по едно коктелче со другаЧката од НБРМ, и оваа и шепнала, Нина мила, вака и вака е работата... И оваа, ооопп... Станче од 70 м2, да не пропаднат парите де!
Не се разбирам од банки пропаѓање многу, ама ако имам заштеда некаде и слушнам дека пропаѓа, одма вадам парите. Сигурно нема да оставам на коцка мои пари заработени.
Of sto da poneses licna karta i cek od penzija ili? Go prasuvam kaj mi e transakciskata stara vrska nema Posle bankata sreduva so fondot deka ima nivea transakciska?
Да лична карта и чекот од пензија на него ја има може и трансакциската ама и пензискиот број тој им е побитен за да извршат поврзување. Јас за негата не средив оти од соц не ми даваа соц број демек банката сама ќе средела од систем ќе нашле а тие креваа раменици..
Не се разбирам до толку од банкарство.... Но ме интересира која е улогата на Гувернерката? *бев на интервју за работа кај неа, ми делува како доста фина.... но добив некој впечаток дека тоа старците околу неа и наметнуваат какви одлуки ќе донесе.
Јас на работа имам економски добро потковани кадри, и одамна зборат дека е крш гувернерката. Самото тоа што дозволија во нивно време, нејзино, да пропадне банка, не е добро. Значи некаде утнале. Се ми е страв да не биде по месец дена, два, кога ќе застуди да се влечкаат луѓе по улици и да протестираат за своите пари. Иако реално и сега треба да отиде маса луѓе пред НБРМ. Како тоа високи луѓе, како што кажа и Трифун си ги повлекле парите, а за обичниот народ што остана. За самата таа подвоеност, сега треба да излезат пред НБРМ и Министерство за финансии.
Kostovski I kompanija dobro znael sto se sluchuva, nema toj zaguba samo obichniot gragjanin ke ostane vo bula. Uste koga bese gradonachalnik gi polnese svoite konta a nie veruvavme bogat e I ke bide posten. Lazgovci, samo narodot strada.
Улогата на Гувернерката можеш да ја прочиташ и ти и сите други на www.nbrm.mk . Нема да има луѓе по улици, не е ова туку така ова со години се влечеше. Не правете сценарија каде што ги нема. Трифун и Коки мора да зборат овие се криви оние се криви за да се извадат пред народот. А всушност само тие се криви што си ставале неспосбен кадар да им ја води банката. Дека не знаеле, нема шанси. Тоа не поминува. А за муабетите бев на муабет имавме купувачи бла бла тоа се приказни за мали деца, бриго моја преџи на другог. Се ќе се среди еве другите банки одма ќе преземат плати, пензии, социјални придонеси не е толку страшно.