Доволно е. Во македонијава сите експерти и за политика, и за здравство, и за економија и за финансии. Ја не знам како не бевме до сега најнапредната земја на толку способен народ.
Доктор не сум ама имам доктори во фамилија и да со финансии работам и многу ми е блиска таа струка. Сега задоволен?
злоупотреба на службена положба и овластување. Али да не ја вреџаме министерката, ќе се налутат луѓе што ја спомињаме.
Знам многу убаво кој е што е и IQ му знам ама чоеков плаче за внимание па во се се меша. @zhap4e нина е најголема кадровска утка на веков ако ме прашаш лично мене. Следно кој ќе биде, дете од градинка?
Оти вака не збореше кога го стсвија директорче на драмски?! Го шутнаа од игра па нема.престанато со пљукање. Нина.. Срамота е што ја ставија.Какви професионалци имаме од областа на финасиите па макар и Фатмир Бесими...ама не...Груперкава ја наместија. Тевдо не дозволуваше да го глупираат, си замина.Оваа е ставена да фигурира. Баш читав,.не поднело ОЈО постапка и немало да поднесе, не прекршила ништо. ОК.
А кој е таткото на Нина, толку спомнуван како дилер. Дилер на што? Слушнав дека бил јака мрачна ѕверка на подземјето.
Спојлер: За да бидат по јасни работиве https://www.google.com/amp/s/dokazmakedonija.mk/nina-e-samo-lizhalche-tsitsalche-ubavo/amp/ Тие до 30 000 евра ќе им ги испорачаат,.ама остатокот над 30 000 ќе чАка од стечајната маса
Ми се згади. Сериозно. Нина никогаш не била ексклузивно интелигентна. Сите знаеме како стигна до сите академски титули. Јас би се срамела да имам таков родител. Сериозно зарем волку се глупи...
Ако нешто е најсигурно најстабилно тоа е банкарскиот систем, монетарната власт е независна од останатите власти со висок степен на самостојност во водењето и спроведувањето на монетарната политика со сите мерки, инструменти и механизми кои и стојат на располагање. Немојте да споредувате ТАТ од 97 со ова денес во Еуростандард, разлика има како небо и земја, тогаш државата се градеше, тоа беа едни од најтешките години во Македонија во процес на меѓународно признавање, етаблирање во современиот демократски свет, не беа во тој момент регулирани многу работи а и штедилниците беа прилично не безбедни ризични во работењето, нудеа атрактивни - нереални камати на депозитите кои беа тројно повисоки од каматите на банките кои ги нудеа тогаш, тоа беше само показател дека има нешто сомнително во нивното работење и со ваков начин на работа не можат долго да опстојат. Баш случајот со ТАТ беше причина да се зајакне, заостри контролата во банкарскиот сектор, се донесе закон за осигурување на депозити, беше формиран фондот кој гарантира 100% од депозитот до одреден износ, во почетокот тоа беше многу помал износ, денес тоа е 30000 евра што не е мала сума доколку дојде до затворање на некоја банка или штедилница кој е членка на фондот. Народна банка е ригорозна во контролата и работењето на банките тоа е добро, банките треба да се придржуваат до принципите на работење, да не се изложуваат премногу на ризици. Ликвидност, Рентабилност, Сигурност и Ефикасност на Вложувањата, Транспарентност тоа се основните принципи - постулати кои треба да ги почитува и доследно да ги спроведува секоја банка во своето работење. Битно е дека ќе бидат обештетени депонентите скоро 99,4% И како што беше и претходно истакнато за поголема сигурност тие што сакаат да штедат би требало средствата да ги распределат на пример во две банки по 20000 евра наместо во една банка 40000 евра Министерката си подигала нејзини пари не подигнала пари од никој друг туку лично нејзини како и секој друг што си подига пари кога ќе смета дека треба да подигне со цел истите да ги искористи за купување на разни нешта, на случајов се сака да му се налепи етикета во политички контекст за собирање на дневно политички поени.
Хаха, смешки. Имаме банкротирана банана територија со непостоечки правен систем, фондот за осигурување на депозити е празен како што е и празен државниот буџет. Ептен независна народна банка чим чекаше да поминат изборите па да се објави за еурстандард банката, па наскоро и уште две три други банки. Кого зезаш?
Zosto so sila pravime nesto sto ne e taka.?!? Znaci Nina znaela deka ke propadne bankata,toa i e rabota minister e. Sramota bi bilo ako ne znae. Toa sto si iskoriatila si iskoristila. I da ne bese Nina ke bese nekoj/a. Dzabe bistrime politika ne moze da se objsni dejstvieto
Халк не ли се стабилни? Комерцијална е мк банка и шо знам... Мене од Халк ми се топ, а јас шо пари имам на сметката па.
Демант на Трифке од поранешниот претседател на управиот одбор. Баш ме интерсира дали нашите новинари ќе го истражат наведеното. https://tocka.com.mk/vesti/351110/p...e-bea-sposobni-da-go-sledat-rastot-na-bankata
Бре бре Теифуне не расплака. Ама секој има право да се брани. Е сега дали ќе му верува некој, тоа е друго. Иначе мислам дека Николче Петковски пред ЕсБ беше во служба на ТТК..??? Па ја дигна на нозе кога едно време клекна банката.