Spored sluzbeniov vesnik pishuva deka treba da se prijavat pobaruvanjata kaj stecajniot upravnik, A vo fondov za osiguruvanje depoziti mi vikaat nemalo potreba da se prijavuvaat, stecajniot upravnik ke gi imal site potrebni informacii za site pobaruvanja. A stecajniot upravnik ne se javuva.
Сега рачунај (просто кажано) директор на ЕСБ е Душко Тодевски, се до затварање и заклучување на стечајната постапка со печат на правосилност. Тој со своја екипа влага во ЕСБ и почнува процесот Ќе се обидам да дојдам до адресата на Душко Тодевски, за да може засегнатите да се обратат дикректно.
Искрено во оваа луда држава ако знаат што прават еве де,пријави си што ти е најсигурно кај стечаен ,пушти си пријава да го запазиш рокот оти подобро да имаш отколку да немаш пријава.Инаку не очекувај стечаен управник да ти се јаве,многу тешко се добиваат. Прашај си адвокат ако си лаик,да ти пуште пријава.Адресата ја има во службениот весник
Што значи ова, дали треба да пријават и тие што имаја на трансакциска сметка сметка пари? Дедо ми имаше околу 40 000 треба да пријави? Сега пишува исплатата ке се врши преку нлб, комерцијална, стопанска и халк банка. А дедо ми отворе сметка во ттк банка за земање следните пензии и сега???
НЛБ, иако не ги сакам поради тоа што се неодговорни и спори и на многу начини го имам видено тоа мислам дека е една од постабилните банки кај нас.
Трите големи- комерцијална ,стопанска и тутунска се најмалку нестабилни. Но во случај на банкрот на државата, сите влогови можат да бидат заробени во сите банки.
Зајковци напред важно да одат. Нинчето си ги повлече "спечалените пари со ПОТ и ТРУД". Се прашувам дали и паднале на лото или пак со копање на нива.
Зошто мора со уличарско политиканство ако сте фан на некоја партија, а не со конструктивност и култура? После зошто ве викале вмроњи. Ете затоа. Заради трачерскиот пристап и метастазирате како рак и мешате теми.
Затоа што со уличари, криминалци, бандити, шмркачи на бело можеш да расчистиш само со уличарско политиканство и уличарски методи.
Никој не спомна партија, двет ВМРО и СДСМ се исто сра*е друго паковање. Во секој случај ќе имаш криминалци поставени на раководни позиции во министерство за финансии
Еми ај да не е избезумен... инаку со банкиве стварно што се случува лугено се испотепаат за да влезат, турканици, сите насобрани на едно место никакво растојание нема. Место сите да се подредат еден позади друг бар ќе си знаат кој е на ред. Ова на ништо не личи.
Абе оваа сумава 7 милиони евра некако не се спечалува така лесно. Кој ли е човеков? И како ја заштедил таа пара?
Мене не ми изгледа ни верно, колку само да се напише нешто така ми стои. Инаку за парите може и со генерации се печалеле, може од странство... ако биле од криминал тој до сега ќе ги повлекол, тие си имаат инсајдерски инфо.
Абе да не навлагаме. Може рмбал во странство. Може продал се од имот Еден од Мкд, и овде го зворевме пред околу 2 години дека во Швсјцарија на работа око изгубил па му исплаќале оштета. ... Значи незнсм. Мене за 7000 евра срчка би ме стрефила