А чекај ова за Нина е 100% сигурно или е само вест лиферувана од куртонските медиуми? Некако не ми е верно али ај.
Нема да ме чуди да ги има извадено последниот ден. Таа е марионета само во министерството, сигурно и последна дознала. Само глуп човек може да се согласи да биде министер а да не ги познава доволно работите. Реално многу паметно од страна на СДСМ, најди некој глуп да потпишува а ти диктирај му што да прави. На крај се знае кој ќе оди во затвор.
Еве сега кажаа на вести за кредитите, како што разбрав стечајна постапка ќе се отвори за 30 дена, а кредитите ќе се вратат веднаш во целост. Ќе треба да помогнат и да ги преземат клиентите и кредитите другите банки.
Јас го измислив, онака муабет да си направам.... И Соња во 1997 ја измислија, и Министерот во тренерки што вадеше црни вреќи со пари.... Абе ај сега сите мутави сме, она е фино убаво девојче, на мравка не гази.... Бај д веј пред некој ден другарка ми Сања од УЈП дала оставка од директорско место, повеќе сакала да е пратеник..... Еве кригла нафта, некој ако сака со мене и цел зомби народ у државава
Значи ова ли е таа блескава влада на СДС? Стави глупаци да потпишуваат? Такви ли министри народ гласа на избори? Парадокс чоече мало
Фино лепо те прашав не ми продавај марифети, дали е потврдено дека е вистина? Пошо никаде не видов освен на еден ултра гига мега вмровски портал за веста.
Во секоја банка има лимит на пари, и банката гарантира дека до таа сума, парите ке бидат вратени. Се над тоа е личен ризик на клиентот. И Тутунска има лимит, ама повисок е. Наместо да лупнеш 50 000 на една во банка која то гарантира до 30 000, стави пола кај тебе, пола кај партнерот на сметка. Ако од некоја причина сакаш се да е на твое име, парите стави ги во друга банка. Попросто не може да биде.
https://makfax.com.mk/ekonomija/ангеловска-демантира-дека-ја-подигна/ Ако е вистина ова, демантира Нинче
Демант видов, доказ не видов никаде Друго, користење на информација која си ја добил заради позиција е злоупотреба на службена должност и треба да одговара за тоа, ама нема потреба цела тема да е шпекулациите за дали Нина извадила парите и колку извадила. А анкетните листови ажурирани се, или остана тој само од кога стана миснитер? Колку знам не ги ажурираа баш
Демантира дека не и е променет имотниот лист, а не дека парите и се префрлени од една во друга банка и кога. Така да демантот се однесува на сосема друга тема!
Е така де... Тој што треба да истражи си го прчи со виска на плажа, народ сега треба да верува што она кажува. Нема изјава бе срце, финансиски извештај дај на увид од Управа за финансово разузнавање и толку...уствари не таму Директорот од дуи беше, па и во финансова полиција исто...бреј мајката све професионалци на позиции, од ров па у директорско место на финансови институции.. Е тоа е...
Немој ти мене срце. Ако толку те погоди тоа што нема кој да истражи, еве ти слободно. Доста го дрвиш на форумот. Може ќе најдеш и поинтересни луѓе што имале депозити во Еуростандард и си ги исплатиле. Штом нема ни 1000 останати, сигурно не е само Нина.
Па нема види им го досието на директорите, и ќе сфатиш дека се политички фигури а не професионалци со искуство! Ама не е битно тоа нели! И не е битно дека на 700 души ќе им рокнат штедните влогови нели? Кој им е крив нели? Нема правда за нив нели?
Баш ме интересира како ќе испадне тоа со враќањето на депозитите. Може ќе ги завлечкаат на рати со години, не би ме изненадило ич. И многу ми е интересно како ќе се потепате за да одбраните ликови од типот на Нина и останата лоповска багра. Подигнала или не небитно, имаат они канали од каде да лапнат кеш. Тешко на обични смртници што цел живот црнчеле за 10-20 илјади евра и на крај и тие да биде знак на прашање дали и кога ќе ги добијат.