Како ќе го вратиш не ги занима. Мораш да го вратиш. И да со рефинансирање на кредит од друга банка. Не се префрла тоа така лесно.
Ако имаш ДОЛГ т.е. кредит долгорочен, ќе го враќаш во друга баанка, извесно во КБ. Ако имаш штедено пари, во зависнот од сумата Фондот за обезштетување ке прави список и ќе враќа назад, дали на некоја сметка што ти ке ја дадеш или во кеш - договор е. Нека нема паника. Народот се избезуми.
А со парите на сметка што се случува Ајде, влоговите имаат осигурување, значи парите во вогови се ок. Оние слободните, на трансакциски?
Нормално Нена...секоја Банка со свои услови. Знаејќи ја Комерцијална, нема да ги зезне, фер банка е. За ЕСБ... се шушкаше, не дека не...ама дека ќе пропадне, никој точно не знаеше. Да не изигруваме сите Баби Ванѓи.
А бе види дали КБ, НЛБ или било која друга не може толку многу да одобри кредити и да пласира средства. Да се разбереме, банките не се социјални установи.
работата е што цело време се збори се знае од лани, луѓето што штеделе таму требало да знаат испаѓа Нина знаела, другите фатени со см'кнати гаќи.
Ќе ги превземе кредитите-станбени и потрошувачки, ама под нивни услови. Бар така мислам. @zhap4e Нина е во жижата...си чула и пред два месеци си се повлекла. Е сеа... чув и јас се повлеков, ама со ,,пуфка,, девизи, да не ме сфатиш грешно... Нина ме нервира и онака, па сеа што ја збориме шеќер ми крева
Фер би било граѓаните сами да си изберат банка со најдобри услови а не вака да ги фатат натртени па удри од позади.
Де бе Џонка, не збори паушали. Која банка е спремна да и префрли на ЕСБ 100 пати по 100000 евра ?? Ај не зезај... Сето тоа се ризичи пласмани. Се знае...или КБ или НЛБ го може тоа. СБ Скопје не е баш...заинтересирана, си има таа доволно ,,овчички,,
Нена, а каде јас те цитирам тебе и викам ја браниш Нина? Цел интернет бруе за ситуацијава и министерката. Споделив нешто со кое се слагам. Пошо се изначитав у темава како секој требало да биде информиран дека банката пропаѓа. Добра поента има човеков у тој контекст.