И уште нешто,сите вие што ја подржувате малолетничката проституација сте истите кои рипате во темите за педофилија. Него,колку да се најдете во муабет
Па ти ја почна темава. Бубаче, не знам дали на иста страна читаме, така што ајде посочи ми каде е тоа оправдана малолетничка проституција?
Не правам муабет за пари за кафе, за 100 денари или не знам какви ситни други глупости. Туку за личности што цел живот го минале тешко, во дисфункционални семејства, со постојано селење навака натака... Тие гледаат само излез од тоа да најдат. Јас не кажав дека, ајде немаш пари за кафе, па оди со некој чичко. И да, немам дете, па не сум размислувала од таа страна, во право си. Здравје, кога ќе имам, ќе се потрудам никогаш да не тргне по такви патишта. Пак ќе кажам, не ги осудувам таквите личности. Лично свој избор е тоа, не ни знаеме каков живот имале, и што ги довело до тоа. Може грешам ете, не знам Бтв, се извинувам, не го мислев тоа за малолетни личности.
Сексуална работничка бил коректниот израз. Тоа било професија. Ќе ги именуваме работите со нови имиња, за да ослепиме за проблемите. Како сме дошле до тоа да родител нема пари да му даде на дете, па дете да тргне со чичковци за да добие кафе и патики? Капитализам 2.0 ака робовладетелство
Ако немате пари не сте принудени да дојдете до пари заработувајќи со своето тело. Сиромаштијата не е оправдување за нурнување во тие води и пред да пишете нешто избројте до 3 дека тука и тинејџерки читаат чии што родители врзуваат едвај крај со крај додека од друга страна имаме тинејџерки задоволени со се и сешто.
Мислиш деловите кај што се објаснува на многу едноставен начин зошто некои жени го прават тоа и дека се потиснати? Па нека се едуцираат тинејџерките, и така се гледаат, нека прочитаат и за проституција. Еве читнете и вие.Еден пример, не и единствен. https://www.bbc.com/news/magazine-33113238
Во светот каде што матријалното е пред се, малолетниците сакаат да бидат облечени во најнов модел на патики адидас, брендирана облека, мора да се има кола, мотор, мора да се оди по кафичи, дискотеки, да се биде виден, да се оди на одмор а реалноста е дека родителите не можат да ги задоволат сите овие потреби се повеќе малолетнички заглавуваат по овој пат ако не со проституција ќе најде некој што ќе и го овозможува истото. Потиснат не си ако немаш пари за кафе и цигари да си купиш во тинејџерските денови. За се има решение, ако некој одлучил да го продава своето тело за кафе и за цигари негов избор, ама да пишуваш како тоа да е најнормално, не е нормално.
Потиснати. Сироти. Ќе нема како да го купат ајфонот од 120.000 денари и гардероба од 1.000.000 денари
Јас го прочитав. Ама за скроз различни работи зборите. Никој овде не рече, се проституира оти е потиснат, баш за бес збориме. Не и давале нејзините пари за кафе, па за инает на родителите се проституирала. Супер порака, нема што.
Апсолутно не би се сложила со твоите коментари тука бидејќи и проституцијата јас ја сметам како професија, Дали е подобро некоја девојка да нема пари за кафе телефон и сите да ја гледаат како сиромашна или некоја мајка да нема пари за своето дете да му купи јадење и облека или да заработува на тој начин.
Одлично, уште една професија што можеш да ја земеш предвид при изборот на кариера Секако дека не е добро некоја девојка да ја гледаат како сиромашна, подобро е да ја гледаат како секс објект врз кој за пари може да се изживуваат и секако да тргуваат со него. Жена=предмет, о какво ослободувачко чувство
И да работи во текстилната индустрија ќе се изживуваат врз неа ако така и од таков агол ги гледаме работите. Ако сами си постават свои правила и во проституцијата или во било која друга професија ќе бидат третирани како жени и никој нема да се изживува врз нив.
Јас не реков дека сум се проститиирала за кафе туку мој бифши ме наведе на тоа.Ете летово работев по 8 сати како продавачка на тезга.Не бев осигурана и уште ми немат исплатено.Не одам појќе за пари туку за ќеф.Пак имам многу партнери само не го продавам телото за пари.Шо е најтрагично 90 % од девојките на форумот се прат ко кур со рака во животот да немат фатено.Алал да ви е ако е стварно така безгрешни.
Нема врска. Едното е труд во замена на пари, другото е тело во замена на пари. Значи, не може во првиот случај ко објект да е третирана, како што е во вториот.
Ај не ме нервирајте со глупостиве од сабајле Уште очи неам отворено се изначитав глупости Иди крши глава ако мислиш дека е така боље Прајте шо сакате више