Потребен внес на протеини на дневно ниво е 1,5гр X посакуваната т.е идеална тежина. Tака да не ти е мн
Здраво, предложете ми некој добар протеин, до сега немам никогаш конзумирано па не се разбирам кој да го одберам.
Се запишав на степ зумба, 3 пати неделно, бидејќи сакам да се "стегнам" за летово (си кажувам искрено). Немам проблем со килажата, 166цм со 55кг, но имам вишок околу стомакот, а слаби нозе. Знам дека ова нема да биде доволно така што ќе гледам и другите денови да правам чучњеви кога немам час. Сакам да нарачам нешто што ќе ми помогне побрзо да ја постигнам целта (тесен струк и поголем задник). Ги гледав Малена суплементс на инстаграм, па можеби нешто од таму да ми предложите, со инструкции која количина се пие, кога и како.
Не лично... Ама можам да замислам. Протеинот ко протеин нема да ти предизвика запек. Ама протеин во количини поголеми од што телото може да ти обработи - да. Значи не е од самиот протеин, туку од количината по оброк, и од другите работи што ги правиш. Недоволно вода пиење (протеинот сака вода). Недоволно вода или млеко за растварарање. Или ако буташ еден куп банани во шејкот. Значи tell us more
Тесен струк и поголем задник не се добиваат за два - три месеци, особено не ако не ти е таква конституцијата (како што наведе). Почни со тренинзи во теретана, не ти требаат посебни суплементи освен протеински.
ставам: -банана -дозерка протеин -едно или две јајца некогаш ниедно -пуна каф. лажичка путер од кикирики -мелени ореви -смрзнато овошје -млеко да покрие само, или да дое 500мл и најчесто навечер го пијам. не знам дали е до тоа.. и плус јадам јајца.
Премногу протеин е. Колку кила имаш? Телото може да обработи од 30-45 грама протеин по оброк. Дозерката имаш 25 Млекото 5-6 Две јајца 26 И плус кикири и ореви, премногу е. А премалку течност. Исто, зголеми вода за пиење, 2 литра дневно обавезно. И малце повеќе растителни влакна.
54 кг ми рекоа по 1,2 од кг треба, али ја на нет видов 0,8.Ама праам вака цело време веќе 2 месеци, секој ден истиот шејк.Само претходно го пиев саат време пред вежбање.Сеа дур вежбам го пијам..се заебав малце.И таман да се избњам, седнувам да јадам.А претходно не се сварило.Едино да вратам стара рутина. а ја пошо не јадам месо секој ден а вчера и стек фукнав и пак немам доволно калории загреота
Од стручен аспект е дека луѓето што пијат многу протеини треба да знаат исто толку и вода да внесуваат во организмот.
Ја пијам 2-3 литри секако.Кога вежбам пијам литро само. А башка и преку ден. Ама некогаш и не.. и мајка ми ме тера вода да пијам многу