Здраво Ме интересира мислење или искуство за овие два вегански протеини, се мислам кој да го купам. https://www.pbc.mk/body-world-group/rpf95-2500g https://eshop.thestrongest.mk/product/vegan-pro-2-1kg/ Фала
Заинтересирана сум да купам протеин само се двоумам кој би бил најдобар варијант за мене. Значи вежбам активно во домашни услови 2 год но само со ластици за отпор и сакам да почнам во теретана но и да земам некој протеин квалитетен па би ве замолила за помош
Како да гп конзумирам дали има некоја табела по која треба да се водам, или килажа? Колку е препорачливо имам 52кг и дали е битна килажата
Ако пазиш на исхраната и вежбаш во теретана, за оптимален мускулен раст би требало да конзумираш дневно околу 2 грама по килограм телесна тежина. Значи дневно ти би требало да јадеш околу 105-110 грам протеин минимум. Поголемиот дел од тоа доаѓа од секојдневната исхрана, риба, месо итн. Веј протеинот е само додаток за да го надополниш потребниот внес. Еден шејк дневно ти е доволен, како и за повеќето.
Овие ти се сите со различен процес на варење. Beef ти е најскап и содржи најмногу аминокиселини и нема лактоза. Тој ти е од месо поправо крвна плазма. Казеин ти е само за пред спиење кој се вари многу споро. Веј 100 од оптиум(последниот) ти е нај идеален. Мешавина е од комцетрат и изолат. Немаш шеќери,најдобар квалитет. се пие кога сакаш во текот на денот. Можиш и по 4 пати не е проблем. внесувај 1.5гр протеин на 1кг телесна маса. Можиш и 2гр ако си напреден вежбач.
Го користам овој Додавам дозерка во утринскиот шејк кој го правам од бобичесто овошје и вода, некогаш јогурт, евентуално понекогаш и банана. Тоа ми е појадок. Некој од поискусните да ми каже дали е добар избор, евентуално да ми препорачате некој друг..
Vezbaci, pijaci na whey proteini vi se uklucuva devojka vo grupata I am prasanje si pijam whey protein concentrated vo nego si ima I soja. Prasanje to mi e dali ima negativno dejstvo vrz zdravjeto od sojata pogotovo hormonite (estrogeni, testestoron, teroidna) I ima li da mi preporacate nekoj pocist kvaliteten bez soja?
Само да ве прашам имате ли сретнато некаде во мк вакви малечки протеинчиња да се продаваат онлајн ? И каде ако знаете ?
Вие поискусните да ми кажете дали користите greens и колаген? Да ми кажете нешто повеќе за нив, за што служат конкретно и како најдобро да се конзумираат ?
Здраво дечки Ај малце хелп. Никогаш не сум пиела претходно протеин па ако може некој да ми помогне. Вежбам скоро секој ден по едно 20 минути. Колку можам пазам на исхрана не јадам благо газирано многу солено и намалив и со белиот леб и пецива о планирам скрос да ги исфрлам. Сакам да направам стомачни па ради тоа се решив да почнам да пијам протеин. Може да ми предложите некој и многу битно како се конзумира ? Во шејкот ли се става ?