2 пати по 50гр. Некогаш и 3 пати на ден по 50гр зависи од дневниот внес на протеин од месо, јајца, риба. Користам помеѓу овроци а некогаш и одма после јадење.Можиш кога сакаш да користиш веј,битен ти е целовкупниот дневен внес на протеини било од јајца,месо,риба,млечни производи,веј протеин. Пошто сега е доста жешко времето а апетитот опаѓа за јадење месо,веј протеинот ти е одличен како додаток или замема за оброк. Така да можиш на сабајле,за ручек,после тренинг,пред спиење...
Зависи колку е потребниот дневен внес и дали целта може да се постигне со храна или треба да се суплементира.
Здраво , од неодамна почнав да вежбам , би сакала да додадам протеини во исхраната. Кој би ми го препорачале како за почетник ? Доколку би можел некој докај 1500 денари би било супер
Pure Whey 1kg од Biotech. Го има во хардкоршоп Малена суплементц Полео спорт Херкулес ПБЦ 1500 денари со попуст ми го дадоа за 1300. Најдобар на пазарот.
Вкус на чоколадо. Можи да се пие 1-5 пати на ден,зависи колку имаш потреба. Иначе има повеќе вкусови ванила,банана,банана јагода,чисто јагода,кукис крем.
Искрено добар суплемент е посебно кога сме онака поспани,мамурни пред тренинг. Освежува,ја подобрува циркулацијата,дава енергија,добра пумпа за време на тренинг,побрз опоравак помеѓу серии. Се пие до 6 грама на ден. Јас пијам 4гр. 20мин пред тренинг. Вреди да се земи.
Баш го гледав деновиве,и викам ај да те прашам дали вреди воопшто. Фала ти,ќе имам во план да го земам деновиве.
Што јадете како замена за дозерка протеин? До недела ќе немам и одма ќе паднам ако не пијам затоа што не се хранам како што треба.
Прво, нема да паднеш ако 4 дена не пиеш протеин, тоа е само додаток во исхраната. Второ, протеини може да внесуваш на милион други начини. Месо, млечни производи, риба, грашок, грав и тн...
Катастрофа исхана имам. Смоки Едвај стигнав до килажава, одма слабеам и страв ми е да не изгубам некое кило. Плус, немам тежински тренинг месец и пол. Ми се плаче. Нит сакам на вага да застанам, нит обем на гз да измерам