Предлог протеин без глутен и лактоза? Интолерентна сум на нив и откако ги исфрлив од исхраната ослабев многу.
Serious mass optium nuteition. Мада гејнер се прави и со веј протеин,овез,банана,малтодекстрин,путер од кикири,млеко.
Kakov gejner poln sekeri, zemi jadi jaglenohidrati proteini sekogas plus kaloriii ke se zdebelis, isto jadi kikiri mnogu debeleat mnogu mnogu jadi poke pati vo denot …. Ne ti treba gejner
Здраво. Дали има некој што би можел да ми помогни околу качување на тежина. Многу сум ослабена па би сакала да почнам со вежбање доколку е возможно дома бидејќи не сум во можност да одам во теретана со мало дете. Вежби, план на исхрана, протеин некој да ми препорачате, да напоменам досега немам пиено ништо ова ми е прв пат .
Ne. E isto seker da konzumiras Blago i jaglenohidrat… se razbira deka i tie vo glukoza se pretvarat …. Ne sum nepismen vezbam dolgo vreme…
Imas povejke vrsti sejkeri kako fruktoza,dekstroza,saharoza, maltodekstrin. Sekoj sejker ima razlicen glikogemiski indeks i razlicno diga insulin. Sejkerot koj se naojga vo gejnerot e maltodekstrin,sporo razgranuvacki sejker taka da ne e opasno.
Тежини имаш дома? За да качиш килажа (мускулна маса) ти требаат вежби со тежини, а ако сакаш да качиш 2-3 кг можеш со јадење јајца, месо, зеленчук, ориз, путер од кикирики… Протеин би ти препорачала од олимп или оптиум нутришн.
Може мислење за овој протеин? Досега не сум користела ништо, но сакам да качам некое кило и да почнам да вежбам дома, па зедов и протеин, но така ми стои дома.
Протеинот е природен додаток во исхраната, не е хемија па нема потреба да се плашите дека немате користено предходно. Нема лош протеин, освен ако не ти е вкусен . Лично овој го немам пробано.
Барам совет од поискусни Да ми препорачате некој добар протеин 1-2кг, без вкус. Сакам да го ставам во смутиња и не сакам да ми го смени вкусот на смутито.
Што мислите за BCAA? Ми препорачуваат да земам да пијам за време на вежбање, ама сепак сакам повеќе мислења.