Не е штетно. Ова не е лек,ова е само стимуланс за пред тренинг за подобри перфомамси. Некој кој што има добра васкуларност цитрулинот не го ни осеќа.
@Elence93 и јас си имам проблем со лактозата, па ме интересира дали си пробала изолат да споделиш искуство
Било кој изолат, како што ти кажа Ајронмен, јас имам на мајпротеин пиено изолат, ама јас ги сакам без вкус, пошто не ми се допаѓа сукралозата како засладувач (многу е честа во протеинските прашаци оти има нормален вкус).
Здраво, Ве молам препорака за протеин. Немам користено до сега, почнав од скоро да вежбам и внимавам на исхраната.
Не знам искрено за какво искуство најчесто се прашањата за протеините... Протеин ко протеин, еве овој лесно се раствара и има убав вкус (ама ова е секогаш субјективно). Друго не знам шо да кажам
@Ajronmen Која е разликата меѓу овие, кој дава најдобар ефект а да е во сооднос цена и придобивка? Овај од Анимал Веј и Полео Спорт се изолати а долниов Голд од Оптиум Нутрион е хидроизолат, знам дека тој е најдобар ама и со цената е доста солен, 4.400 ваква кутија е а 5кг 9.000ден. Анимал Веј е 3.600 и Полео Спорт 3.400. Се мислам за Анинал Веј како најидеален и со состав, И за Полео спорт како за проба, ама ми се гледа како многу јгх да има а и ова post workout значи дека пред тренинг не се зема? А хидроизолатов е најдобар ама скап е. Или препорачај ми нешто друго идеално.
Ve molam za sovet, vas poiskusnite… za prv pat zemav sejk,caj I aloe od herbalajf. Rezultat ima DA no mnogu e skapo (150€ za 21 den) Da mi preporacate nekoj barem malku slicen kako nivniot a da nee tolku skap … Vi blagodaram
Протеин во прав од било која продавница, било кои мултивитамини од аптека, зелен чај од било која продавница, не сфаќам зошто алое ама ете има и тоа во било која аптека. Сѐ ова ќе те фати преку сила 2.000 за еден месец. Резултати немаш од суплементите ако сака и свети Хербалајф нека се. Резултати имаш затоа што си заменила еден оброк со шејк - и со тоа си во калориски дефицит. Не фрлај пари на Хербалајф.
Воопшто немаш потреба од хербалајф. Може ќе видиш поголема разлика првиот месец и ќе се излажеш, ама после кога ќе прекинеш некогаш се ќе се врати што си ослабела. А башка што за многу помалку можеш да си земеш протеин и чај, во исто време да вежбаш и имаш балансирана исхрана. Тоа да го водиш како начин на живот и ќе си ослабеш а воедно и ќе си го одржуваш тоа.
https://polleosport.mk/impact-whey-isolate-2500-g-vanilija Еве ти побуџетарска опција, јас обично земам без вкус кога има оти се наоѓа и за уз рецепти (вода и сурутка протеин е ужасно гадна работа инаку). И да има и концентрати, ама концентратите имаат и лактоза, и зависно кој како, некој ќе се отепа од прдење, јас барем знам дека концентратите ме утепуваа.
Јас од Дм зедов за 10тина евра... @Ajronmen мене ми препорачаа чиста алое вера за прочистување на цревата и појак имунитет. За првото ептен сум задоволна