Јас најчесто шејкојте ги пијам наутро, најчесто пред вежбање или па понекогаш навечер. Мислам дека ми се калорична бомба, па кажете мислење.. Банана, млеко, путер од кикиритки, лешници, бадеми, ореви, бисквити и козја сурутка во прав, не мерам ама груба мера една голема лажица.
Најубо е после тренинг. Телото веќе тие истрошено, нивото на гликоген во мускулите и црниот дроб се под нивото заради тренингот и кревањето тежини и за да бидат повторно обновени, преку хормонот инсулин треба да испрати нови залихи до мускулитр и црниот дроб, треба да се вивне самиот инсулин преку јгх и протеините а шејкот тие одличен зошто имаш и банана и протеин мешавина на тој начин ќе го вивнеш инсулинот и побрзо ќе спречиш катаболизам.
Дур чекате тука одговор ќе го најдевте на гугл хахаах. Сегде го има скоро, nolimit, hardcore, Malena дури и на ананас го има. Околу 3.500 е
Kako sto spomna ajronmen,go ima vo No limit, Malena suplements. Na popust bese 3100 denari 2kg plus sise gratis od malena suplements samo neznam dali uste mu vazi ponudata.
Пред спиење доволно е 2 дозерки веј со бадемово млеко и едно 50гр лешник. Или втора варијанта, 2 дозерки веј измешајги со 150гр грчи јогурд и изрендај 50гр лешник. Етети казеин и сабајле ко ќе станиш ќе бидиш гладен до мах.
Ги обожавам протеинскиве шејкови, си зимам од ДМ или Полео спорт и повеќето се препорачува да се пијат 1 на ден. Но би сакала да прашам да ми предложите некој шејк што може да се пие 2 пати на ден.
Здраво, сакам да воведам глутамин како суплемент. Редовен вежбач сум Може ли да ми препорачате кој е добар? Поевтин поскап? Која е разликата
80посто е лактоза а протеин дали има е знак прашалник. За иста сума на пари имаш Азгард нутритион 100%whey. Кога купуваш веј гледај да е чист 100% веј.
Само глеј да е Креатин Монохидрат. Не е толку битно која фирма. Во поглед на растворливост во вода, преферирам BiotecUSA, Gaspari, Animal.