За мешање, да, океј е нема везе. Е сеа од друга страна БЦАА теоретски најдобро е да се пие за време на тренинг, или после тренинг (а не пред). Е сеа, реков теоретски затоа што ако постои најглуп суплемент што е чисто трошење пари - тоа е БЦАА. Потроши го ако си го купила, и никад више не давај пари за тоа. Внесувај доволно протеини - ете ти БЦАА. (Може да помогне кај спортисти кои постојано се под некаков режим на исхрана и вежбање. Кај обичните Трајче и Весна што одат 3-4 пати неделно во теретанче и си вежбаат за здравје или тело - не, џабе фрлени пари.) А креатинот е буквално сеедно во кој период од денот ќе го пиеш, и дали пред/после тренинг.
Ми го дадоа гратис во ПБЦ, па да не го фрлам. Иначе да, го пиев за време на тренинг до сега ама си реков да ги бапнам заедно сега кога имам и креатин.
И јас го пијам така хахаха, коа ќе ми го дадат гратис. Е сеа да нагласам дека го даваат гратис - за да си ја докажам поентата хахах... Не им се троши пошто повеќето знаат дека е безвезе хахах. Инаку може измешано да си го пиеш комотно после тренинг.
Zdrqvo prvpat pishuvam vo grupava ...ne procitav nanazad mozebi pisuva NO sakam da prasham za dobar rastitelen protein ( imam intolerantnost na laktoza) Sakam da se popravam , od zdravstevni pricini mnooogu oslabev
Имаш вегетански опции исто така whey изолат протеините не содржат лактоза иако се добиени од млеко. Конкретно кој продукт, искрено, нема потреба да се замараш толку особено ако ти е ете за да си во некаков калориски суфицит и да качиш малку тежина. Само оди во било која поголема продавница за суплементи и земи го тој шо ќе ти фати око или ќе ти го препорачаат вработените. А ако прашуваш кој е добар во однос на вкус - сите имаат различни вкусови и секој различно ќе ти каже. Инаку чисто информативно, пиење протеини само по себе нема да ти направат да качиш тежина.
Пробав растителни протеини и стварно се грозни и на вкус и на текстура. За џабе потрошив пари и се мачев да го допијам иако земав помалку од кило. И јас имам интолеранција на лактоза ама обичен Whey протеин не ми смета. Gold Standard е досега најдобар што го имам пробано, а еве и инфо дека имаат малку лактоза. Топло препорачувам