Јас сум решена од септември здравје (сега сум на гости кај моите, па кога ќе се вратам дома) да почнам да вежбам и да внимавам на исхрана. Имам околу 57 кг 154 сум висока, сакам да направам мусклулчиња и секако да изгубам на тежина , е сега не знам дали да се запишам во теретана или да правам дома вежби. Дали со вежбање 4 пати неделно од дома може да се формира убаво тело? Лани посетував теретана , имаше справи во комбинација со вежби други и правевме кружен тренинг , 3 круга вртев за 1 час. Ми се допаѓаше овој тип на вежби , бев редовна само не комбинирав со ова и внимавање на исхрана. Јануари месец ме фати тежок грип и прекинав. Што правите вие во случај да ве фати грип, настинка и сл еве доколку почнам теретана. И мислам да си земам некој whey protein и кретинин , креатинин како и колку често комбинирате?
КреатиНИН е отпад кој се исфрла од мускулни клетки кој се филтрира низ бубрези и се исфрла преку мокрача. КреатИН е амино киселина која се користи за надополнување на енергијата и зголемување на волуменот на мускулите. Фактички ти треба Креатин. Веј протеин ќе ти треба ако се тренира како што треба пошто тешко се достигнуваат дневните потреби на протеин само од исхраната. Пожелно е да одиш во теретана пошто тренинзи во домашни услови се само губење на време а и нема некој видливи резултати освен ако имаш справи тогаш можиш и дома.
Ако имаш доволно тежини т.е тегови дома, тогаш можеш да подигниш мускулна маса, ете и со соптвена тежина нешто, треба доволно притисок да се искинат мускулните влакна за да се обвноват а така ќе пораснат мускулите. Можеби дома не е исто како во теретана, но секој труд се исплати особено ако се трудиш доволно. Веј протеин е сурутка од млеко, додадок во исхраната покрај другите протеини од храна за надополнување на дневниот внес протеин по кг тежина. Ќе пресметаш по килажа колку грама протеин ти треба, ќе комбинираш и сурутка и храна. Протеините се градежни блокови, тие ги закпренуваат искинатите мускулни влакна побрзо. Два пати или еднаш денот по 30гр Веј. Креатин ти е исто додаток за зголемување на силата и перфомансите и некој процент полнење на вода во мускулите за визуелно да изгледаат поголеми. Креатин 5гр денот пред или после вежбање и задолжително пиење на вода 2.5-4 литри.