Дали некој е доволно информиран дали се препорачува протеин додека си трудна и после за доилка? крвна слика ептен тапа, јадам протеини свесно но ете не можам соодветни мерки што се препорачани да ги стигнам. Фала ви
На самите паковања од веј протеините го пиши ова: Предупредувања: Не употребувајте ако сте алергични на било која од додатоците. Немојте да употребувате ако сте бремени, доилки или негувате. Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и добро балансирана исхрана. Се препорачува урамнотежена исхрана и здрав начин на живот. Чувајте го на суво и ладно место. Да се чува подалеку од мали деца. Заштита од директна сончева светлина и замрзнување.
За ништо не го бива. Го пиев за никаде е. Не се ни раствора со течност, се прави како мастика, чудна работа, па мораше со овес да го јадам. Ниту пак вкусот се чувствуваше. Исто и со креатинот, многу прашкаст беше и леташе прашина на секое отварање.
Треба да пробате повеќе брендови и да споредиш јас и мажот ми користиме се од Адастра и сме презадоволни. А тоа дали е прашкасто или без вкус и не е битно битно се бенефитите
Протеин да, креатин не. Протеинот е сурутка од млеко која е здрава и за во бременоста и после бременоста, особено после.
Во шо е најдобар ? Монохидрат се сите исто исто дејство исто искористување само различна лепенка на паковка. Најдобар на пазарот засега е креатен 10 врсти на креатин.
Самата фирма налага да не користат доколки и бремени. Сигурно содржи некоја материја која штети а не е пишана на етикета.
На пазарот има 6 видови на креатин: -Креатин монохидрат -Креатин HCL -Креатин етил естер -Пуфериран креатин (кре-алкалин) -Креатин нитрат -Креатин магнезиум хелат
Creatine Anhydrous 2. Tricreatine Malate 3. Creatine Monohidrate 4. Tricreatine Citrate 5. Creatine Citrate 6. Creatine Pyruvate 7. Creatine Ethyl Ester Hydrochloride 8. Creatine Alpha-Ketoglutaric Acid 9. Creatine Gluconate 10. Creatine Phosphate RichPiana nutrition од адастра содржи само обичен монохидтрат како и сите останати trec,biotech,all nutrition,dymatize и така натаму. Од креатин ако растеа мускули и снага сите ќе беа Хулк.
Кажии им батице дека треба да јадат, да внесуваат калории а не прашаци да пијаат Во колана ако не туриш нафта нема да оди, ај нека оди на адитиви само Така и ова, лапаш за да растат мускули и вежбаш
Јадење јадење да му се смачи на човек дур стигни до посакувана цел и пак ќе фали нешто Се имам отруено од прашаци дур научам. Ама арно ми се најдоја празните туби во нив го чувам кафето,оризот,вегета