Дали некој јаде овес, ама не снегулки туку оној мелен во прав, како брашно? Дали го варите малку или пак така со ладно млеко мешате? Ја земав еден ама чуден ми е незнам која густина треба да ја постигне. Пробав да го греам така правам со снегулките за да добијат текстура на каша/пудинг. Ама некако како да го осеќам брашното... Некој рецепт?
Во хардкоршоп и во пбц има овез мелен во прав со вкус и можиш да си правиш и палачинки или да го мешаш со веј. Има вкусови ванила, чоколадо, јагода, малина, банана. Можиш и со млеко да го раствориш и немаш потреба да го вариш. 1кг околу 600 денари се.
350 денари е, претпоставувам затоа што со различни вкусови ги има па затоа го прават поскапо... го добив гратис ја, а инаку обични снегулки си земам. Ама да снегулки се 100 денари кило, поевтини се секако.
си најдов уште една омилена активност за топење ама почетник сум со јаже од Џамбо. ова го најдов на Спортвисион мк. NIKE FUNDAMENTAL SPEED ROPE BLACK/WHITE/ | Sport Vision Некој да има искуство дали вреди за парите? Или предлог некое друго?
јас јадам овес од кукоис од хардкоре, со една дозерка протеин, цимет, и една рака смрзната аронија и пола смрзната банана, 1 шол нискомаслено млеко.превкусно ако си по ладни вкусови
Го пиев повеќе од година дена затоа што е поефтин, пошто не е со вкус туку си е чист сурутка протеин. Го имаш истиот и во пакување од 900г. Има малку посилен мирис и вкус на млеко, пошо не е со ароми нели. Малку потешко се раствара за разлика од други протеини што сум ги користел, може да остане некое грутче. Друго искуство незнам што би кажал, протеин си е протеин, разлика има во вкусовите и густината, кој како преферира.
Сутутка необработена која е полна со лактоза и со висок процент на масти а многу малку протеини. Додај уште 600 денари и ќе земеш 100% чист веј без лактоза.
Палачинки со мелен овес? Имаше рецепт нешто со зрела банана, дали збориме за истиот или има нешто ново?
Здраво на сите,Сакам да ве прашам за совет,целта ми е да ослабнам(барем 7,8kg)Секојдневно пешачам еве веќе 1 месец(отприлика по 8km минимум)но резултати никако,исто така имам неколку тегови со коо вежбам дома,еден пријател ми кажа да земам протеини и ќе имало резултати
Секако дека ќе има резултати ама ако протеинот го замениш со некој од оброците, или барем да намалиш количински еден оброк (доручек или вечера). Инаку, на сета храна што ја јадеш тоа ќе бидат плус калории. Незнам како ти е исхраната, ама претпоставувам не си сменила многу, туку само си почнала да вежбаш. Исфрли газирани сокови и благо, и наместо да пешачиш почни да трчаш. Ако неможеш многу тогаш прави една минута џогирање, 30 секунди пешки. И зголемувај секој нареден пат. Пешачењето е здраво за телото, ама реално троши многу малку калории, бидејќи телото е создадено да се движи. И освен ако некој нема стварно огромна килажа за своја висина, пешачењето не е никаков предизвик за телото.
Вежбањето со тегови секако ќе помогне пробај и да трчаш или да возиш велосипед Околу исхраната тесто исфрли скроз или барем на минимум истото е и со шеќерот Мора да има резултати
Исфрлање на тесто и паста од исхрана е сосема во ред, но единствено ако си сигурна дека внесуваш доволно јаглехидрати од овошје, зеленчук и млечни производи.