супер продолжи си само кога ке изпаднеш од нивната храна и почеш со обична храна пази многу ако не ти е проблем да те прашам колку те кошта храната за овие две недели
Знам двајца кои ддобија канцер фва месец после протекал. Не велам дека е поради протекал ама....боље изгладнувај со медобил него ли со протекал да се бавиш...
Здраво денеска ја почнува диетава и сакав некои совети од вас што сте ја држиле или ја држите...како ги распоредувате јадењата оти јас на пример како вид на ручек и вечера имам само еден вид на супа 1 леб со семки и сите други ми ги дадоа чипсови и благи нешта ко мусли...сега не знам како да ги распореда...ај ве молам за совет..исто така дали може соковите кои ни ги имаат дадено да ги користиме заедно со јадењата на пример да доручкуба супа и заедно да си пија и сокче или треба само едно од тие ? Фала однапред
Најдобро да се обратиш кај тие од Протекал што ти го прават менито. За тие пари што им ги фрлаш, ме чуди како не ти објасниле убаво.
Протекал - чисто с...ње ! Од вишок 5кг кои ги симнав за недела дена дупло вратив откако прекинав! Не дупло тродупло! Оди скротете си апетитот после коа ќе прекинете , ќе правеме муабет .... Хормони лудница. И да има кои си одржаваат кг и после сите нивни фази ама како?? Купуваат чоколатца од нив, шејк, чипс и сл.. Епа незнам дали вреди цел живот да си на некоја дехидрирана храна со безвеза вкус за да ослабнеш.
Ја држа веке една недела ама нешто многу слабо само 1 кг имам минус...имало нешто ситници кои имам јадено плус од тоа на пример јагпди и 2 3 бисквити од интегрални ама пак ако сум праела тоа сум прескокнала едно јадење нивно...ај ве молам за помош
Ne se mamete so protekal!!! Ve molam!!! Posle prvoto dete se zdebeliv mnogu. Ne dodeka bev bremena otkako se porodiv. Nikoj nisto ne mi rece kao zdebelena si ovo ono jas znaev deka sum ama ne bev svesna kolku mnogu dodeka ne gi vidov slikite od rodendenot na kerka mi. Leleeej kit!!! Posle ne cel mesec od koga se vidov na sto licam pocnav so protekal. Za 5 meseci oslabev 20kg..celo vreme bev prva faza. Ne me prefrlaa vo vtora treta sum imala uste mnogu visok a nemav imav mozda 2-3kg. I prekinav em mi se smaci em ne mozev veke da izdrzam finansiski. Posle ne cel mesec vrativ 5kg posle tie 5kg za mesev i pol gi vrativ site do posleden gram!!!. Sranje nevideno!!! Nemoj da davate pari!! Mene mi vikaa ajde odime so prva do kraj do idealna tezina i kraj ne mora da odis 2-3-4 faza. .!. .!. .!. Za protekal!! Kola ke kupev za parite so im gi dadov. Uste sum debela i bez kola barem ke bev debela so kola!! Uste 4-5 pocnaa posle mene sto gi poznavam otidoa do kraj.. do 4 faza i 5 odrzavanje. Od slon se napravija avioni. I mi vikaa budalaaaa trebase da odis do kraj!! I jas edno vreme si vikam lele koja budala sum jas tolku vreme i pari dadov i potrosiv za nisto trebase da odam do kraj. Site tie istite gi vratija kg za rekordno vreme 2 od niv padnaa vo depresija i se napravija duplo od toa sto bea pred protekal. Nemojte toa sranje!! Nikako! Od iskustvo!!!
Јас сум многу задоволна, бев на Протекал минатата година и за 7 месеци симнав 33кг . Ја достигнав препорачаната тежина за мојата висина која последен пат ја имав пред 10год. а овој начин на исхрана е направен првенствено за прекумерно гојазни и луѓе со здравствени проблеми.Пред да започнам со Протекал имав и здравствени проблеми покачен шеќер,холестерол,инсулин,каменчиња во бубрезите,кандида,хормонски дисбаланс како резултат на ендометриоза.Две години пред да почнам со Протекал бев на хормонска терапија(Јасмин) поради цистите кои константно ми се појавуваа на јајниците.Држев секакви диети констано вежбав но немаше задоволителни резултати и на крајот се решив со Протекал по препорака на една пријателка.Во текот на тие 7 месеци во ниту еден момент не почуствував глад(оброците ги зимав на секои 3 ипол часа),здравјето си го воведов во ред и си ја добив посакуваната тежина.Хормонска терапија не пијам повеќе,крвната слика одлична,и покрај симнатите 33 кг немам вишок кожа,лицето ми се исчисти цисти повеќе немам и сум многу задоволна.Секако дека после завршувањето со таа исхрана неможе да очекувате дека ќе се вратите на старите навики а кг да не се вратат.Еве пола година помина од кога завршив меѓутоа секој ден се мерам и внимавам на килажата знам да накачам две кила ама лесно ги симнувам.Јадам све, со тоа што внимавам како ја комбинирам храната.Најважно е да се поминат сите фази по ред бидејќи со секоја фаза ви внесуваат плус намирници за пополека да се навикне организмот.Во Првата фаза најмногу се слабее но ништо не сте направиле ако ги прекинете или прескокнете фазите.Само доследна примена и придржување дава резултати гарантирано. Доколку некого го интересира нешто повеќе слободно нека ми пише.
Zdravo... veke 3 nedeli od koga e drza ovaa dieta i vo prvite 2 nedeli oslabev 3 kg ama veke ovaa nedela znaci 3ta ne sum izgubila ni gram voopsto a navustina deka ja drza striktno...aj ve mola za sovet sto mozit da e
Kako sto procitav pogore si napisala si jadela jagodi i biskviti, avtomatski toa te isfrlilo od ketoza...ne smees nisto da jades sto sodrzi jaglenihidrati i shekeri. Hranata na Protekal e napravena na baza na proteini i masti, a samo dva posto sodrzi jaglenihidrati...edno jabolko da izedes izlagas od ketoza. Navistina ne znam kako plakjas tolku pari, a da ne ti objasnuvaat? Plus vo sekoe vreme mozes da se javis na doktorot/doktorkata da se konsultiras za se sto te interesira, i po 10 pati mozes da gi baras vo den. Pa im plakjas 500-600 evra na Protekal. Jas eve dva ipol meseci sum na Protekal dieta i do sega imam 18 kg simnato i toa bez nikakvi vezbi. So lesno dietata
@Magis vo koja faza si sega? Jas pred tri dena ja pocnav ovaa dieta i sega za sega ok mi ide. Se nadevam deka ke imam rezultati na naredniot pregled
Seuste sum prva faza, no vo petok sum na pregled i treba da pocnam so vtora faza, bidejki vekje polovina imam simnato od kilazata sto mi e navedena za simnuvanje. Simnav 21kilo za 3 meseci, treba uste 19 do krajnata cel Teski se prvite dva tri dena, posle se e lesno, mnogu zasituva bidejki e na proteinska baza hranata. So lesno dietata
Од каде се купуваат производите? Какви производи се тоа и колку коштаат? Има некаде веб стр.за да погледнам?