Протест на МПЦ против законот за родова еднаквост

Дискусија во 'Религија' започната од Lella, 25 јуни 2023.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Ова со идентификувањето со точаци, падобрани или оригинално "attack helicopter" е буквално десничарско интернет меме од рани 2010ти. Чисто да знаете каде сте застанати идеолошки...

На Angie1432, crimson, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Како чувствата на педофилот се помалку важни од чувствата на транс-жените?

Зошто мавтањето на половиот орган на педофилот пред децата им наштетува, а на транс-жената не?

На _beautyy_, jacqueline.s и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.667
    Да, прочитав и разбрав што напиша. Ама ти изгледа мене не ме разбираш. Вие атеистите Црквата ја гледате на еден начин, ние верниците на друг. Лела напиша дека многу верници имаат разграничено со цркви и останати верски институции бидејќи им е јасно дека постојат само за штета. Каков апсурд. Јас напишав зошто верник, ако е верник, не може да разграничи со Црквата. За тебе Црквата има едно значење, за мене има друго значење. Тоа е тоа, понатака може да се согласиме дека не се согласуваме.
    МПЦ не мрази никого, додека други некои ја мразат МПЦ. Ако не правиш ти разлика меѓу омраза и разграничување морално/добро од неморално/лошо, твој проблем.

На _beautyy_, IRBBB и Aнонимус_ им се допаѓа ова.
  4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Лично јас,си ја сакам верата,ми се допаѓа,Црква си почитувам, манастир и Божји чуда.
    Си имам сопруг,си го сакам него,значи сакам маж,жени не сакам,долна си имам,не ми треба друга, едноставно не ме привлекува гола жена,нит ме пали, можам да ја гледам и никоме ништа.

5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    7.433
    Vo zemja kade ima mnogu poprioritetni zakoni od ovoj zakon ,kade edni pacienti so retki bolesti do ivaat lek drugi ne,kade nema uchebnici cela godina,kade korupcija na site nivoi postoi I tn, se kreva prashina bidejki nikoj neznae kolku e procentot na LGBT,transgender I drugi lica vo vkupnoto naselenie.
    No od posledna poseta vo edna evropska zemja kade nema zensko mashko wc I Dr,ne mi bese prijatno da odam vo toalet so mashki koi si go zakopchuvaa shlicot I si gi mestea pantalonite dodeka si miev race. Nemam nisto protiv koj so kogo saka da e v krevet, da se ljubaka po klupi, restorani no ne sum za promena na pol pod 18 god, ne podrzuvam roditeli koi gi oblekuvaat decata vo neutralni boi za posle sami si go odberat polot, da zboruvaat vo sreden.rod (bez koristenje na taa Ili toj) I red drugi zapadnjachki modi.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    А од каде транс жена ќе им мафта со полов орган на децата?
    Мислам..ако ти кога идеш у јавно wc на сред просторија се соблекуваш, а не зад вратата, тогаш не знам што да кажам. Јас лично во јавност до сега немам видено ни женски ни машки полови органи.

На Srckata28, staycalm, Angie1432 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    43.301
    Која почит ја бараат трансЏЕНДЕРИТЕ? Што е тоа? Како се менува, па и со операција уште? Да, ги споредуваме со точак, оти они себе самите се сведуваат на тоа ниво, со дел од дебилните нови ЏЕНДЕРИ.
    Џендер не постои, тоа е лично чуство.

Еве за разлика од нив, и радикални трансЏЕНДЕРактивисти, ЈАС знам што е жена, маж, трансСЕКСУАЛЦИ, али трансЏЕНДЕРИ не знам, исто као што и они сами не знаат.

ТрансЏЕНДЕР не постои, па вие лупајте се у груди колку сакате. И за такви психички болести, се оди на психолог, се бара чаре, а не да се мења биологија и устав, општествени норми.

Како ќе смени ЏЕНДЕР некој шо се осеќа ко емотикон,пример? Шо ќе му оперираме? Шо ќе му монтираме? Е од тука споредбата со точак. Оти исто срање.

Горе пишал некој, Црквата не и било гајле за правата на жената. Еј, Црквата барем знае шо е жена, реално.

А тука шо си се препуцавате вие радикалните левичари, и радикалните десничари, само ние испаштаме.

И жените, децата, и цело трансСЕКСУАЛНО движење. Али you go girl. Yassssss, queeennnnn, slay bitch.

А коа ќе ги осакатиме децата за цел живот, со што тек тогаш ќе имаат депресија и ќе се самоубиваат, и коа ќе се вратиме ние жените у камено доба, ако уште постоиме де, од дното на душата се надевам, и ќе се потрудам кармата на овој свет да ве стигне.

На Kanya, Yowannty, _beautyy_ и 11 други им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Дај одговарај со ред, доста селективно пишуваш.

Во женска соблекувална не си се соблекувала досега? За на физичко на пример?

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Сум се соблекувала, никој не бил гол да им се гледаат полови органи.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660

11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Ова оди кажи го на сите жени што се жртви на системот. Без осет.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.189
    Допаѓања:
    175.721
    Фактот дека споредваш педофил, кој штети на друго живо суштество, и транс жена шо генерално си живурка - многу збора за тебе. А прашањето @Bezimenka90 ти го одговори на претходна страна.

П.С. Исклучоци има во секоја категорија ама не носиме генерален заклучок базиран на исклучок.

На staycalm, crimson, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.273
    Допаѓања:
    189.695
    А на базен, не се туширате, во простори поделени според пол? Зошто се според пол поделени просторите?
    Значи ко ќе аргументирате толку банално, ко сите на марс да живееме, цртата е помината. Како да почитувам некој кој лаже? Или лажењето наеднаш е морална доблест? Или чувствата на лажговците, се побитни од чувствата на лажените, во зависност од нивната идеологија и пропорционална застапеност? Стварно ми е тешко да се ориентирам веќе.

Последна измена: 29 јуни 2023
    На _beautyy_, *Amethyst*, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.893
    Допаѓања:
    23.586
    Ако никој не гледа органи, не гледам причина транс жена да ѝ е незгодно со мажи.
    Нит она ќе им ги види органите, нит они неа

На Gosh и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Тушевите на базен и на плажа не се со цел да се избањаш? :D
    На многу плажи и базени, тушевите се скроз отворени и се со намена само вода од хлор и сол да те помине.
    Виде дека генерално и тие што се либерални се сложија за тоалети, па ајде што е следно, морето по пол ќе го делиме само за да најдеме проблем?

На Srckata28 и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.273
    Допаѓања:
    189.695
    Тушевите, како посебни простории на базен, се од некоја непозната причина поделени според пол. Која е таа непозната причина? Значи не ја дискутираме целта и смислата на постоењето на тушевите, туку причината, зошто се поделени според пол? Зошто не според боја на очи?
    Морето не го делиме по пол, морето има род-среден.
    Инаку ништо не видов кој што се сложил, ама имам алергија на лажење. Еве сега ме чеша раката.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Многу игнорантно мислење искрено.
    Не им се дава да се венчаат со саканата личност, не им се дава да бидат семејство со саканата личност.
    Ти го имаше тоа право во животот или не?

На Waverly Raven, Amellie13, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Не знам на кои базени одиш ти, ама на тие што сум бил јас, точно е дека биле поделени по пол, меѓутоа не биле приватни ко во теретана на пример, што мислам ќе ти беше посоодветен пример, туку биле скроз прилично јавни и не верувам дека на некој би му дошло да се соблече таму.
    Исто така, кога станува збор за тоалети, сѐ почесто во кафичите забележувам дека се скроз безбедни, со нормална врата, со клуч, со сѐ. Можеш дури и делот каде што е лабавото да го заклучиш. Така да, тој стар тип на тоалети што го користите како аргумент, освен во молови, на друго место и баш не го гледам да се практикува веќе.

А што знам, јас искрено никогаш не сум бил фан на јавни пресоблекувални и тоалети и мислам дека секогаш кога се градат, треба да се остави простор и за приватност.

На Bezimenka90, senjorita-v и Angie1432 им се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    43.301
    Неам осет ја за жени, муж сум. Него кажи ти шо е жена?

На *Amethyst* и Just.do.it им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.134
    А како заклучи дека сум атеист? Може сум протестант, може сум хиндуист, може будист? Испаѓа дека само атеистите смеат да се залагаат за туѓите права. Ова никому не оди во прилог, најмалку на религијата.

Поентата е дека секоја верска институција во моментот кога ќе почне да се меша во нечии права е политичка институција и тоа нема врска со религијата/верувањата туку со моќта која ја губи и пробува да ја врати. Тоа одбиваш да го сфатиш од вчера и продолжуваш да ја ставш мпц во улога на жртва.
    Не знам стварно од каде вакви претпоставки. Испаѓа дека мислењава 100% се должат на некоја извртена слика што си ја замислиле многу одамна и не се потрудиле да преминат преку нејзе.

На staycalm, Lella, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.