Да. Прашањето е зошто. Зошто едно зборат, друго прават? Никој нема да има проблем да возат скапи коли и да имаат ајфони, ама да не зборат глупости за скромен живот.
Па наводно проповедаат скромност, а тие самите не се скромни. Не знам како некои не гледаат проблем во тоа. Синкир телефон од 20 илјади нема да заврши работа, мора од најскапите.
Не разбирам ни јас монахиња со iphone. Или било каков телефон шо е поќе од за комуникација. Ама ваљда кога ме носеле по манастири и сум запознаала скроз поинаква слика ми изградиле како треба да биди and that on them. Ама ете некој спомна дека има духовна содржина онлајн и искрено то е точно. Ама уште во гла не можам да спојам дека монахиња то би праела. And that's on me. А дека iphone имале скоро сите - само се изнасмеав. Ама то би било офтопик да се коментира зошто не е така. Iphone кај нас е генерално поим за "луксуз" и покажавање статус. Ама не би одела подетално од ова.
Шо ве занима толку бе? Ко стринки некои Шо не прашувате вака за муслиманките кои сите до една се со скапи ташни, телефони, патики, накит, коли...? Разбирам, црквата ве иритира Ко ѓаволчиња сте
Na koj nacin ne se skromni? Toa sto 24/7 ziveat vo 3 para alista i postat pola godina? Poskromni se od site od nas tuka ama ljubomorata i gordosta vas ne vi dava da priznaete, zatoa se fativte za iphonot. Crkvata ako e religiozna institucija ne znaci deka za nea tehnologijata e zaprana, ne mora so telegrama i magarinja da se sluzat crkovnite lica samo za edna grupa derista od internet da se zadovolat.
Човек би помислил дека скапите работи ("подароци") ќе ги продадат и ќе донираат. Така во Библијата вели Исус, кој тргнал да го следи, треба да раздаде се што има.
А ова за твитот на таа што излегла на протестот и коментарот на Румена си велам... Чудно бе како овие што се наводно најгласни за дискриминација и еднаквост, ќутат и ги бранат (некои од) привилегираните во државава. За еднаквост сме све дур ни се сака хехе. И затоа никогаш нема да имам почит за наводниве борци. Ако си против привилегии, против си.
Верувам во Господ, верувам во црквата, но не и во поповите. Свештениците се истите тие што имаат возила од 30.000 еур, а бркаат луѓе што просат за леб.. Проповедаат за духовен живот додека живеат во луксуз (што не оди заедни)... наплаќаат по 50-100 евра од крштевки, свадби и погреби. Тие пари не одат во црквата, туку си ги земаат за себе. После тоа проповедање на дека треба да се живее скромно додека народот не може да сврзе крај со крај, а поповите луксуз со најнови коли, телефони итн...
Се срамам од која земја потекнувам. Најмасовен протест во Македонија. Да знаат во другите држави ќе ви се смеат.
Kaj bea site ovie masovno da se organiziraat za skandalot na onkologija? Ili zoshto 30 godini gi nemalo da izlezat da se pobunat protiv korumpiraniot sistem koj diskriminira po razni osnovi? Ne gi biva da ukluchat mozok kolku deca/roditeli umiraat oti nemaat pari za lekuvanje ili oti zdravstvoto e krsh. Zagrizheno bilo makedonche za tugjo dete Ahahhah Da, da. Da ne stane trans ili eventualno Bugarin.