I jas isto nejkam da svetam kako pasteta so ton pudra,se nadevam deka trae sminkata kaj LaSamrah..Ti blagodaram
Здраво. Ве молам за инфо за шминкер во Тафталиџе? Ми споменаа некој дечко на Прашка, но не можам да го најдам. Секој предлог е добредојден ☺️
Има Студио Тодоровска кај Архив на Град Скопје со пакети фризури се ама може и само шминка и мислам дека има и други околу салони. На инста пиши Студио Тодоровска ќе ти излезе сигурно
Шминката стварно издржува цел ден, но треба уште да вежба и да се усовршува, па тогаш да наплаќа по 3.500 ден, што е многу далеку од пристапна цена. За таа цена очекував многу повеќе, нивото на шминкање е уште на аматерска страна, како некоја маалска шминкерка. Ама затоа со цените се збеснати, не гледај од други колку наплаќаат и дека може и ти да искористиш покрај нив. Прво треба да достигнеш некое ниво па да качуваш цена, се гледа дека фали искуство и вештина. Затоа добро размислете каде закажувате и не експериментирајте пред важни настани.
Девојки хелп. Имам проблем да најдам шминкер кој што ќе ме нашминка МАЛКУ. Не сакам да ми става камена пудра, ниту па да ме контурира, или како и да се вика тоа. Сакам најобична шминка, од пудри - само течна . За свадбата ми е потребно. Ве молам препорачајте ми шминкери кои прифаќаат сугестии од муштериите.
А зошто не се нашминкаш сама? Зошто би давала пари доколку не сакаш шминката да е појака и да е сетирана и фиксирана, бидејки само со течна пудра не сетирана шминка никој не гарантира дека ќе издржи особено не на по жешко време, еден да те гушне и ќе се преслика. За се си има техники и уметност доколку сакаш шминка без шминка ретко кој тоа ќе го изведе а шминката да држи цел ден бидејки има чекори што треба да се направат за да се постигне таа долготрајност а обично тоа е првото кај професионална шминка
Ја почитувам целата таа уметност, да не се сфатиме погрешно. Само ете, јас не си се допаѓам со толку пудри на мене. Би се нашминкала сама, да ме биваше . Битно ми е да ми среди очи, веѓи, трепки...ризикот дека ќе ми се избрише пудрата би си го зела на своја одговорност
стејси бјути шминка нежно, снаа ми се шминкаше таму за дипломска и си побара многу природно. Добро испадна
Мене за свадбата ме шминкаше Зорица Николова. И јас не сакав многу шминка, сосема дискретно ме нашминка. Шминката издржа цел ден, а септември беше, жешко, прежешко, денска свадба....можеш да замислиш. На фб е така потпишана, побарај ја, прашај ја. Не знам дали уште шминка невести, оти работи на снимања, спотови и реклами.
Здраво девојки. Дали некој има препорака за makeup studio во Скопје, но да шминкаат природно,glowy,soft? Дали ќе може линк пд инстаграм или фб? Фала ти