Како што паметам, 1000 беше едно шминкање, а во тоа време имаше пакет од 3 за 2500. Може пак имаат нешто такво, не сум била од октомври на дешавка, па не сум се шминкала за да ти дадам точно инфо. Пиши им на фејсбук, веднаш одговараат.
Ќе ве замолам да ми предложите некоја девојка што доаѓа дома да шминка, но убаво да шминка. Цената не ми е проблем. Фала ви.
Другарка ми шминка и има пакет за шминкање 2 шминкања без трепки за 500 и 2 шминкања со трепки 750 Само мислам дека не оди по дома зашто не и се исплати :/
Знаете ли шминкери што преферираат натурал look наспроти оној пинковски? Сакам професионална шминка, но не сакам да изгледам како да сум излегла од Пинк или Планета. Ми треба човек што има слух зза нешто поинакво.
Агрона ако не ти пишувам доцна, повели, ова е мојата верна шминкерка https://www.facebook.com/zoricanikolovamakeup/timeline
Mene sminkata na Tina mi stoese i naredniot den. Em kvalitetni podlogi ima em na kraj fiksira stvarno neznam od kade toa deka ne stoi
Naked 1,2 i 3 за кои мене ми кажа демек од Австралија и се а нема врска. Лесно ќе познаеш фалш. Работи со една пудра и не ми стави коректор за подочници - голема грешка и пропуст. Не ми стави ни база за сенка. Ми се допадна изгледот како ми ги направи очите, ама сечени трепки на пола од аура - големо НЕ. Ми прсна фиксатор и ајде со здравје нека ми е. Еднаш и никогаш повеќе.
@buba4e89 повеќето сега шминкаат со фејк шминки, со копии од Мак, Нејкед и штознам веќе... а шминката не им држи ама ич. А една позната шминкерка на другарка ми и ставила Малена моливче бе... Ало ако си шминкерка купи скапа и квалитетна козметика па после наплаќај!
Значи денес секој сака да биде шминкер. Ги имав тие палети ама не пуштаат боја. Она имаше и на Меис палети што ги имам дома. Јас мислам дека ја имам пофалено тука, ама кога се видов на сликата за табло си реков еднаш и крај. За 2 часа ми спадна немав ни пудра, рашлакана бев по лице. А иначе знае да шминка се гледа, но повеќе сака да се натпреварува со времето. Демек побрзо да научи да шминка. Мислам дека повеќе експирементираше на мене отколку што ме шминкаше.
Mene mi stavi podloga za senka i imase ogromna paleta na Deborah.Mi se svigjase kako me napravi i mi stoese sminkata taka da jas nemozam da kazam deka ne sum zadovolna.Naprotiv.Trepkite perfektno mi gi zalepi voopsto ne mi smetaa.Liceto ubavo mi bese sencano so konturi. Sekoj razlicno neznam mene mi bese stvarno ok i sum prezadovolna od devojceto
I jas sum zadovolna od sminkata kaj Tina. Ocite mi gi napravi mnogu ubavo se gleda deka si ja znae rabotata devojkata po drzenjeto na cetkata i potezite. Cetkite i se mnogu meki i ubavi i epten lesno raboti.Koristi kvalitetna kozmetika za cenata koja ja naplakja za sminkanje plus trepkite i se gratis ne gi naplakja. Mene super me napravi i sminkata ne mi mrdna i pokraj toa sto 100 pati se prepotiv sminkata od nikade ne mrdna.Me sminkase vo 5 casot popladne cela vecer mi izdrza i sabjleto duri koga se pribrav od matura ja izvadiv sama.Ne bese mrdnata. Imam i drugarki koi se sminkale kaj nea isto zadovolni.Deborah senkite i se super i kaj drugarkive i kaj mene koristi korektori za podocnici i toa ne bilo koj nego korektorot na Artdeco eden od najdobrite prikrivaci na nedostatoci. eve link od kozmetikata so koja raboti cisto informativno za ako ima nekoj zainteresiran. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.227584594105492.1073741834.162257697304849&type=3
Зошто мислите дека ако е со оригинални шминки дека шминката ќе ви трае повеќе, а никој од вас не се запрашал за хигиената на приборот што е многу поважна (добро не никој, туку ретко кој)? Знам шминкери што шминкаат со шминки од бит пазар, базата е само добар бренд, а се останато особено сенките се од битпазар и шминката изгледа за милион долари. Исто така знам шминкери кои шминкаат со бренд, но немаат поим од шминкање. Повеќе ја ценам техниката, него ли дали е МАК или не знам кој друг бренд. На крајот денот шминката секако ќе ја симнам, тоа е само еден ден, ефектот ќе се види на слики и слично. Сепак ретко каде сум видела хигиена на приборот. Од јаки имиња (ох леле, да не кажам и што гадост видов кај еден солен мушки шминкер...мрсулче на четката за пудра, навидум чиста...да,мрсулче,лигавко) до непознати девојки, сериозно не одржуваат воопшто прибор, а да не зборувам дека секогаш си носам своја маскара, затоа што тука кај нас ниту еден шминкер не користи апликатори за една употреба, секако и карминот си го носам што исто така ретко кој користи аплкатори или четка. Моливчињата за очи исто така... Тоа ми е многу подискутабилно, него ли дали им биле оригинални шминките или не. Има фантастични висажисти со петпарачка декоративна козметика кои прават лудица изглед. Искрено, да не именувам, гледам и на форумов има девојки кои вложуваат во страшно добра козметика, но со нула талент, ни па потенцијал за шминка. Извинете што сум еве вака отворена, но тоа е факт кој сите го гледаат. Воопшто брендот не е важен за крајниот ефект. Не сме сите совршени и немаме сите талент за истото, но страшно е кога ќе се убедиме дека е спротивното или дека ќе научиме (да, се учи,ама секогаш ќе биде просечно, но никогаш исклучително). Талентот и потенцијалот ќе го видиш и со моливче Малена и голден роуз сенки... да бидеме на чисто. Битно е да се трудиш, ама кога ќе видам поголема амбиција во тоа...се вадам од памет. Патем, Дадар ми е еден од најнеталентираните шминкери во државичкава. Да не испуштам прилика да си го спомнам. Ич нема осет, треба да си таа среќа да си природно симетрична да не те утне, човекот нема осет бре.
@Lilit комплетно се согласувам за Дадар и не разбирам зашто го форсираат. Ме шминкаше еднаш, крајно непрофесионален однос и воопшто не си се свиѓав. За многу помалку пари ќе ме нашминкаа поубаво, затоа памет во глава и да не се трча по името, туку по квалитетот.
@Lilit Морав да се надоврзам со муабетов, купив сенка од Мак и ја ставив без база на едното око а на другото око многу слична ставив од Руби Роуз ама со база, нема да ми верувте ама повеќе ми издржа таа него оваа на Мак. Имам многу мрсни капаци па ретко која сенка ми стои долго без база. Инаку нормално има разлика сенки од Кларинс, Клиник со тие од Голден Роуз, ама ако не знаеш да ги користиш џабе ти е се. Како и да е се сложувам дека многу е битна техниката и нормално хигиената. Се научив неколку техники за шминка токму затоа што не сакам да одам по шминкери, не заради квалитетот на шминките него само заради хигиената. Во летен период шминкаат најмалу по 10 девојки на ден, и на сите со исти четки, кармини, маскари ги шминкаат. Многу грозно!
Абе ок се тоа ама нема смисла да му платам на некој 2000 и да ме шминка со Малена моливчиња или сенки Аура или пазарски, па пудра Менхетн и слично, а лом ги правиме пудриве ко соодветната тема за трајноста и се останато. За хигиената ноу комент