Вчера правевме пробна фризура, мислам дека се разбравме како да биде. Свадбата е за две недели ама девојката е многу фина, верувам дека ќе немам проблем
Makeup by kika najdija na instagram, tamu se shminkav za veridbata shminkata ne mi mrdna cel den mnogu kvalitetna kozmetika koristi @Marmalade
@Rose96 не сакам да ме разбереш погрешно, амааа... те следам на инстаграм, и мислам дека подобро се шминкаш самата отколку што те имаат нашминкано кај оваа кика. Не ја знам девојката не сум ни забележала до сега некој да се шминкал таму ( можеби затоа што сме од различни градови). Значи не зборувам за доготрајноста на шминката и квалитетот на производите кои ги користи, туку за самата шминка. Според мене самата се имаш нашминкано најмалку 100 пати поубаво од неа. Пак ке кажам не сакам погрешно да ме разбереш. Инаку не знам каде точно се наоѓа, мислам дека е прилеп ама има еден салон Палада, го открив од колешки сега за апсолвентскава, луѓе како шминкаааа. Не ми се веруваше дека такви професионалци има во земјава. Колку зема и дали е скап не знам, забележав до сега три/четери колешки што се шминкаа таму и дефинитивно ми се на прво место, штета што не ми се во близина. Едит сега читам земал по 2000 за шминка и фризура што во споредба за Скопјево наше е повеќе од евтино. А дефинитивно ми се на исто ниво со фиторе кои знаат да бапнат и цена од 12/15000 за шминка и фризура
Не ја видов @Rose96, ама од она што го имам видено од Кика, премногу е за мој вкус. Како фасада да имаат на лицето, и сите се исти. Порано ги шминкаше со многу дебела линија на туш, сега е друга, поизвлечена форма, меѓутоа истото на сите. И подлогата како фасада, не изгледа на природна кожа... посебно е лошо во живо. Мислам дека е тешко да најдеш некој што ќе те шминка според обликот на лице и очи, не според последната техника што ја научил. На мојата другарка што се шминкаше кај Кика очите и’ беа буквално изгубени. Не личеше на себе. И на едното око линијата беше крива. Да не речете наоѓам мани - ова се нејзини лични впечатоци. А за Мери ич не ми се прави муабет (исто од Охрид). Кич и сјај и светки и фанфари. И Марга не ми е по вкус. Испаѓа дека само мрчам, ама никој не шминка природно бе. Не ми личат на себе девојките. Океј е онаква шминка за некоја пригода, ама никако за невести.
@LivingGlam дојди јас да те шминкам обожавам да правам природен глмур со доволно истакнати природни црти. А сите што сум ги шминкала сакале многу драматична шминка, а таа не на секој одговара. Мене лично не. Инаку @simoncelicius сите истото ми го рекоја
Кога ќе ми треба, обавезно, блиску сме и многу ми се допаѓа како се шминкаш. Тоа е проблемот кај повеќето шминкери (барем за овие од Охрид зборувам) - за девојки што сакаат драма (а, би рекла за жал, повеќето кај нас тоа го бараат) се супер. Ама кога некој ќе им каже 'сакам природно!' - не знаат. Братучетка ми на една свадба цело време стоеше со отворени очи И’ рекла на Мери сакам неутрално и природно, оваа и’ имаше бапнато златен глитер на капаците И сите што беа заедно кај Мери таа вечер беа со златен глитер. Задоцнила и набрзина ги нашминкала со тоа што имала при рака.
Завршив веќе работа,бев во силуете во охрид и многу сум задоволна 1000 ден за шминка и фризура ,и издржаа цел ден.За трепки си доплатив 200 денари.Разумна цена и тамам за парите .Балогдарам во секој случај
@simoncelicius Да Палада зема 1500-2000 за шминка и фризура и користи Мак шминка. Другарка ми како невеста се шминкаше кај него и и фризура и шминка и издржа цел ден без никакви корекции, дури и карминот немаше потреба да го корегира.
Bratucetka mi se sminkase vo Fitore i za veridbata i za svadbata sega. Ne mi e jasna forata so temen moliv i svetol karmin, ama ic ne mi se svigase. Ja samo kaj Armend Ramadani bi se sminkala, ili eventualno Sellma - Kosovo. @Rose96 mislam deka ti gi imas isto spomnato Sellma, se imas sminkano tamu, ili znaes otprilika kako se dvizat cenite? Vaka na fb site sliki mi se wow
aјде мaлa пoмoш oд вaс феминки. ме интересирa кoј прaви дoбaр мaке up т.е кoј имa тaлент зa oвa. Притoa би сaкaл дa кoристи и квaлитетнa шминкa a не некoи пaзaрски.Знaчи бaрaм некoј штo си јa знaе рaбoтaтa.Дoлгo време бев нaдвoр oд мaкедoнијa и тaму кaде штo бев имaше еднa девoјкa кoјa беше прaв прoфесиoнaлец и се oдвoјувaше oд мнoгуминaтa кoи гo рaбoтеa истoтo.буквaлнo прaвеше мaгии сo четкaтa.oд трепки дo кoнтурa нa лице и изглед сoвршен нa секoгo ме интересирa дaли кaј имa некoј кaј нaс вo мк и штo нaвистинa сметaте декa гo бивa и е си јa знaе рaбoтaтa.Немoрa дa е тoa сaлoн некoј.мoже и привaтнo лице нo штo нaвистинa гo бивa. некa предлoжи некoјa феминкa aкo е зaдoвoлнa oд некoј сaлoн или пaк пријaтел\кa кoјa гo рaбoти oвa Сум слушaл зa Арменд oд луѓе декa е дoбaр кaј нaс,нo сaкaв дa слушнaм и тукa дaли имa нештo пoдoбрo.Знaчи тoa не мoрa дa е сaлoн туку и некoј вaш пријaтел пoзнaник кaде штo oдите a сте зaдoвoлни Не мoрa дa знaчи декa aкo имaaт сaлoн се дoбри Пред некoјa неделa бевме сo брaтучедкaтa кaј еден Алексaндaр кoј гo фaлеa.Сaмo ќе кaжaм.Тoлку лoшo испaднa,без никaквa идејa и визијa.Чoвекoв јa oплескa ептен рaбoтaвa.Oд тoгaш ми е мaлку стрaв кoј се рaбoти пa зaтoa сoвет бaрaм тукa.Мoже и пo пoрaкa aкo не сaкaте тукa.Блaгoдaрaм
@Albertos не сум била кај овие, но го следам подолго време, може да ти се допаднат. https://www.facebook.com/danielnikolovskimakeup/?fref=ts https://www.facebook.com/Professional-Make-up-Artist-Nebojsha-Peshevski-159238494140800/?fref=ts
Благодарам Еленче.Ми се допаѓа првиов вака доста.Ако има некој и друг предлог нека ми пише чисто за резерва да имам.Веројатно ќе го посетам овој во меѓувреме.
Јас би ти ја препорачала Ивана јас имам одено кај неа презадоволна сум, преубаво работи. Исто задоволна сум и од Боби нема да згрешиш кој и да го одбереш Поздрав! https://www.facebook.com/ivana.atanasovska.96995?fref=ts https://www.facebook.com/makeupbybobantodorovski/?fref=ts
Благодарам добри се и овие луѓе иако имаат малку слики.Вакво нешто барав.Ви благодарам уште еднаш елена и smiley
Знам дека е безвезно прашањево ама мене ми е важно. Дали можете вака од сликава да оцените за кој салон станува збор? Ја знам девојкава во живо и беше преубаво нашминкана ама немам некој контакт со неа да ја прашам каде се шминкала